Оптужбе

Огроман скандал у болници у којој је лијечена Кејт Мидлтон

  • Извор: Телеграф
  • 19.03.2024. 22:39

Особље болнице у којој је Кејт Мидлтон лијечена оптужено је да је покушало да приступи њеној приватној медицинској документацији, јавља Daily Mail.

Шефови лондонске клинике, гд‌је је принцеза од Велса подвргнута планираној операцији абдомена у јануару, покренули су истрагу након што се тврди да је најмање један члан особља покушао да приступи краљевским биљешкама.

Један инсајдер је за Mirror рекао: "Ово је велика повреда безбједности и невјероватно штетна за болницу, с обзиром на њену неокаљану репутацију у лечењу чланова краљевске породице."

"Виши болнички шефови контактирали су Кенсингтонску палату одмах након што им је скренута пажња на инцидент и увјерили палату да ће бити спроведена потпуна истрага."

"Цијело медицинско особље је шокирано и избезумљено због оптужби и веома је повријеђено што би колега од повјерења могао наводно бити одговоран за такво кршење повјерења и етике.“

Истрага долази усред цунамија спекулација о принцезином непознатом здравственом стању, за које је Кенсингтонска палата саопштила да ће је оставити принцезу ван обавеза до послије Ускрса.

Теорије завјере које се шире о њој на интернету укључују да је мртва, да је замијењена двојницом или да је брак са Вилијамом у проблемима.

Истрага болнице долази након што су се у понед‌јељак појавили видео снимци и слике на којима Кејт и принц Вилијам посјећују фарму у Виндзору.

Daily Mail  је контактирао Мет полицију, али није одмах добио одговор.

Лондонска клиника, гд‌је је принцеза од Велса лијечена раније ове године, први пут је отворила своја врата 1932. године. Њена славна листа претходних пацијената укључује принца Филипа, принцезу Маргарет, холивудску звијезду Елизабет Тејлор и будућег америчког предсједника Џона Кенедија. Клиника има водећи центар за рак који прима пацијенте на хемотерапију, радиотерапију и друге третмане.

Од 1980-их, чланови краљевске породице су званично покренули бројне објекте на том мјесту.

Краљ, као тадашњи принц од Велса, отворио је одељење физиотерапије 1989. године, док је принцеза Маргарет покренула јединицу за магнетну резонанцу 1991. године, а покојна краљица је представила нову јединицу за рак 2010. године.

Принц Филип је примљен на клинику због онога што је описано као "абдоминална испитивања" 2013. године, док је принцеза Маргарет тамо лијечена 1980. ради уклањања бенигне лезије коже.

Године 1947. Кенедију, који је тада био амерички конгресмен, дијагностикована је Адисонова болест на клиници.

Елизабет Тејлор је тамо подвргнута операцији колена у јануару 1963. након пада на филмском сету.

Међу осталим бившим пацијентима је и бивши лабуристички премијер Клемент Атли, који је примљен 1939. године - када је био вођа опозиције - на операцију простате. Још једном бившем премијеру, конзервативцу Ентони Идену, уклоњена је жучна кеса на Лондонској клиници 1953. године, када је био министар спољних послова.

Садашњи министар спољних послова Дејвид Камерон, који је био премијер од 2010. до 2016. године, рођен је тамо 1966. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.