"Samo si previše popio"

Ostao paralizovan dok ga je policija vozila u kombiju, oni mu se rugali

  • Извор: Индекс
  • 29.11.2022. 12:17

Petero policajaca iz Konektikata optuženo je za zanemarivanje pritvorenika nakon što je muškarac afroameričkog porijekla ostao djelimično paralizovan za vrijeme vožnje u zadnjem dijelu policijskog kombija.

Policija je Randija Koksa (36) 19. juna vozila u policijsku stanicu u Njuhivenu zbog optužbe za posjedovanje oružja kada je vozač naglo zakočio na raskrsnici kako bi izbjegao sudar. Pritom je Koks odletio naprijed i glavom udario u metalnu pregradu u kombiju.

"Ne mogu se pomijerati. Umrijeću ovako. Molim vas, molim vas, pomozite mi", rekao je Koks nekoliko minuta nakon incidenta.

Dok je Koks molio za pomoć, neki od policajaca su mu se rugali, govorili mu da je pijan i da glumi kako ga boli. Policajci su zatim izvukli Koksa za noge iz kombija i smjestili ga u ćeliju prije nego što su ga prebacili u bolnicu.

"Mislim da sam slomio vrat", rekao je Koks nakon što je kombi stigao do pritvora.

"Ma nisi, samo si previše popio. Ajde sjedni", rekla je mu je narednica Betsi Segui, jedna od petorice optuženih policajaca.

Kasnije je ustanovljeno da je Koks tokom vožnje slomio vrat i ostao djelimično paralizovan. Petero policajaca iz Njuhivena je nakon ovog incidenta optuženo za nesmotreno ugrožavanje i okrutnost prema pritvoreniku. Svi su od ljeta na administrativnom dopustu, piše Gardijan.

Iako je svaki policijski službenik optužen za ista djela, izgleda su neki od njih Koksove molbe shvatili ozbiljnije. Oskar Diaz, koji je vozio kombi, zaustavio se nakon što se Koks požalio na svoju povredu, razgovarao s njim i zatražio da ih kod centra za pritvor dočekaju vozila hitne pomoći.

Advokat Koksove porodice, Ben Kramp, rekao je u ponedjeljak da policajci trebaju preuzeti odgovornost za svoje postupke.

"Kada vidite snimak koji pokazuje kako su postupali prema Koksu, koji je ostao paralizovan od prsa prema dolje, jasno je da ti policajci moraju odgovarati pred zakonom", kazao je Kramp, piše Index.

Koks je uhapšen 19. juna nakon što je policija navela kako je kod njega tokom jedne zabave pronađeno oružje. Optužbe protiv njega kasnije su odbačene.


Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.