Главни разлог неефикасности

Ово никако нису очекивали: Украјинска ПВО има нови проблем

  • 17.01.2024. 22:14

Након извјештаја о мањку ракета и средстава за противваздухопловну одбрану, изазваних константним одлагањем помоћи из САД и ЕУ, као и све чешћим и интензивнијим ракетним ударима руских снага који су је преоптеретили, украјинска ПВО суочава се са још једним проблемом.

Према писању појединих пољских медија, главни разлог неефикасности украјинске ПВО је разноврсност, тачније велика количина различитих система испоручених за запада. Као што је већ познато украјинска војска тренутно поред насљеђених совјетских система као што су С-300, "бук" и "стријела", располаже мањом количином америчких "патриота", њемачких "гепарда" и "ириса", француских "самп-т" и норвешких НАСАМС-а.

Како се наводи, њихов рад и даље није потпуно интегрисан, па сви наведени системи не могу међусобно комуницирати, преносити податке и координисати своје дејство у складу са истим.

Са мишљењем пољских медија слаже се и бивши официр америчке војске Стивен Брајан који примјећује:

"Узрок неефикасности украјинских јединица ПВО лежи у томе да оне немају међусобну интеракцију, нити су све интегрисане у систем одбране ове државе. Стога Војсци РФ полази за руком да прије свега омета радаре, преоптерећује средства ПВО и на крају дејствује по жељеним објектима војно-индустријског комплекса Украјине."

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм