"Лидер слободног свијета"

Пада док хода, мијеша људе и мјеста, ријечи му проблем: Сабрана дјела Џоа Бајдена!

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2024. 11:18

Пада приликом хода, степенице му представљају велику препреку, мијеша људе, мјеста и догађаје, а све чешће му и саме ријечи постају проблем.

Из само овога наведеног се може закључити, а не би требали нити смјело, да се ради о предсједнику Сједињених Америчких Држава, Џозефу Бајдену. 

Бивши сенатор па потом потпредсједник САД-а и касније предсједник, постао је предметом многих шала и критика током своје дугогодишње политичке каријере. Ипак, све је то добило на значају, али и на учесталости како је преузео предсједничку функцију. 

На његове гафове свијет је већ "навикао". Док их једни (Бајденове присталице) игноришу или покушавају да их прикажу као безначајне, они који нису у "његовом углу" истичу да 81-годишњи предсједник није способан да обавља ту функцију, те да је деменција узела маха.

Бајдену свакако не помаже ни породица, која често одлази у фокус јавности због бројних скандала. 

Подсјетимо се неких од најупечатљивијих гафова 46. америчког предсједника.

19.03.2021. Предсједник пао док се пењао у авион

Бајден је пао више пута док се пењао уз степенице предсједничког авиона "Air Force One" мало прије полијетања за Атланту гдје се састао са лидерима азијске заједнице.

Бајден се брзо подигао након што је пао на кољена и наставио даље степеницама.


Када се попео на врх степеница, махнуо је као да се ништа није догодило.


22.06.2022. Бајден пао са бицикла

Предсједник САД-a пао је са бицикла, док се са супругом возио недалеко од њихове куће у Делаверу.


Бајден је рекао да му се патика заглавила на педали када је хтио да стане да поприча са грађанима који су жељели да га поздраве.

08.11.2022. "Упс, газим по... Црно је"

Говорећи на политичком митингу предсједник САД Џозеф Бајден саплео се о жицу која се налази одмах поред говорнице.


"Упс, газим по... Ту је... Црно је. Било како било", рекао је 79-годишњи Бајден, на шта су се окупљени на састанку насмијали.

23.09.2022. "Изгубио" се на бини, тражио помоћ од публике

Након говора на конференцији Глобалног фонда у Њујорку, почео је силазити с бине, али је дјеловао несигурно и чак се чинило да не зна куда да иде.

Према снимку који је објавио Фокс Њуз, он је очито тражио помоћ људи око себе да га упуте куда да се креће.

Притом су његови кораци изгледали веома опрезни.

Новинари Фокса су рекли да Бајден позива цијели свијет да њега прати, али се чини да ни он сам не зна куда иде.

12.11.2022. Помијешао Камбоџу и Колумбију

На Самиту Асоцијације земаља југоисточне Азије (АСЕАН) у Камбоџи земљу домаћина назвао Колумбијом.

Бајден је на скупу у Пном Пену премијера Камбоџе назвао предсједником Владе Колумбије.


"Сада када смо поново заједно овдје у Камбоџи, радујем се изградњи још већег напретка него што смо већ постигли и желим да захвалим премијеру Колумбије на његовом вођству као предсједавајућем АСЕАН и што је све угостио", рекао је Бајден на састанку са колегама у Пном Пену.

13.04.2023.  Рагбисте помијешао са британским специјалним јединицама!

Амерички предсједник своју политички осјетљиву посјету поводом 25 година од потписивања мировног споразума за Сјеверну Ирску, започео је у Великој Британији, али чим је стигао у Ирску направио је велики гаф: побркао је новозеландски рагби тим "Ол блекс" са озлоглашеном британском војном јединицом "Блек енд танс" која се борила против ирске републиканске армије прије једног вијека.

На крају бурног говора у пабу, Бајден је уз ирског министра спољних послова Мајкла Мартина и прослављеног рагби играча Роба Карнија покушао да удијели комплимент рагбисти. Подсјетио је на то да је ирска рагби репрезентација побиједила Нови Зеланд први пут у 111 година у новембру 2016. у Чикагу. Тим Новог Зеланда је познат по имену "Ол белкс" у складу са њиховим дресовима.

Проблем је у томе што је Бајден изнио референцу која би могла да одрази његову приклоњеност историји ирских побуњеника и њиховим народним пјесмама.

"Он је паклени рагби играч и дођавола је побиједио 'Блек енд танс'", рекао је Бајден уз смијех публике.

16.10.2022. Приликом посјете колеџу, тинејџерки мирисао косу и дао савјет о сексуалним односима

Наиме, Бајден је посјетио колеџ како би се састао са старим лицима и похвалио напоре његове администрације да смањи инфлацију и трошкове. Како се посјета завршавала, он је устао да позира са некима од оних који су се окупили да чују његове примједбе.

Осим што је објаснио како би могао да обузда инфлацију и смањи цијену лијекова на рецепт, Бајден је дао и савјете за састанке.

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Након тога на колеџу Ирвин Вели у Калифорнији, у свој тој гомили која је хрлила да се услика са њим, нашла се и једна тинејџерка, коју је предсједник САД-а ухватио за раме говорећи јој "нема озбиљних момака док не напуниш 30 година".

"Сад, врло важна ствар коју сам рекао кћерима и унукама – без озбиљних момака до 30. године",рекао је Бајден збуњеној тинејџерки.

Бајден је устао да се фотографише са њом. Док је то чинио, дјелује као да омирисао њену косу прије него што јој је дао савјет о сексуалним односима.

Чини се да је њој било заиста непријатно и нервозно се смије док се окреће да погледа предсједника САД, који наставља да спушта руке на њено раме.

"Имаћу то на уму", одговорила је тинејџерка уз осмјех.

Језиви тренутак снимио је репортер Кејлен Д’Алмеида који га је потом објавио на Твитеру. Он је примијетио да је агент тајне службе покушао да га спријечи да снима док се десио незгодан сусрет.

01.03.2022. Помијешао Украјинце и Иранце

Током обраћања у конгресу Бајден је помијешао Украјинце са Иранцима.

Овога пута током његовог гафа у кадру је била и потпредсједница САД-а Камала Харис која није успјела да сакрије неугодност због овакве изјаве Бајдена.

01.06.2023 Пао на бини

Бајден се саплео и пао на церемонији додјеле диплома у америчкој ваздухопловној академији у Колораду.



Америчком лидеру брзо су помогла три мушкарца и он се брзо вратио до свог мјеста без помоћи. 

05.07.2023. "Боже, чувај краљицу"

Бајден је изазвао забуну у јуну док је завршавао говор пред заговорницима безбједности оружја рекавши „Боже, чувај краљицу“.

Подсјетимо, британска краљица Елизабета је преминула у септембру 2022., а на престо је дошао њен син, краљ Чарлс.

Зграбио Модија за руку

Приликом посјете индијског премијера Нарендре Модија Вашингтону, у једном тренутку га је Бајден зграбио за руку и није пуштао, толико да је збунио и прву даму Џил.

"Путин губи рат у Ираку"

Бајден је у јуну поново направио лапсус рекавши да лидер Владимир Путин "очигледно губи рат у Ираку", одговарајући на питање о посљедицама покушаја побуне приватне војне компаније Вагнер.

- Тешко је рећи заиста. Он очигледно губи рат у Ираку. Он губи рат код куће и постао је помало изгнаник у цијелом свијету - рекао је Бајден новинарима у Бијелој кући.

Отишао усред емисије

Амерички лидер одлутао је са сета телевизијског интервјуа уживо на МСНБЦ-у прије него што је емисија прекинута рекламном паузом.

Док су камере и даље биле укључене, Бајден је устао, руковао се са водитељком Никол Волас и неспретно отишао након што је она захвалила предсједнику што је разговарао с њом.


- Не идите нигдје - рекла је водитељка МСНБЦ-а гледаоцима док је Бајден излазио, ходајући иза ње.

Ударио у заставу и заборавио да се рукује са Лулом

Џо Бајден у септембру 2023. је изгледао дезоријентисано пред новинарима када је требало да им се обрати заједно са колегом из Бразила Лулом да Силвом.

При изласку на подијум, прво је ударио у сталак са бразилском заставом, а онда је имао проблема са уређајем за превођење.


На крају је само одшетао са бине, а када је Лула схватио да се неће руковати са Бајденом, и сам је отишао.

Ово свакако нису сви гафови које је направио предсједник Америке.


Бајден је довођен у вези са аферама у Украјини у које је наводно био укључен и његов син Хантер. Бајден је, како се тврди, 2016. године, у вријеме када је обављао дужност потпредсједника САД, исплату финансијске помоћи Украјини условио давањем отказа украјинском државном тужиоцу Виктору Шокину.

Шокин је у то вријеме водио истрагу против украјинске енергетске компаније БУРИСМА у чијем је надзорном одбору тада био и Хантер Бајден, предсједников син.

Velika afera trese Ameriku: Republikanci tvrde da imaju snimak Bajdena!

Velika afera trese Ameriku: Republikanci tvrde da imaju snimak Bajdena!

А чини се да је то Хантеру и породици Бајден мањи проблем него афера "лаптоп".

Скандал око "лаптопа" односе се на ситуацију која је привукла пажњу уочи предсједничких избора 2020. године. Ради се о лаптопу који је, према тврдњама, припадао Хунтеру, а на њему су пронађени мејлови и неке у најмању руку компромитујучи снимци.

У октобру 2020. године, Њу Јорк Пост објавио је причу о наводном проналаску лаптопа који припада Хунтеру. Тврдили су да је лаптоп остављен у једном сервису за поправак у Делаверу, а мејнстрим медији, као и званични истражни органи се нису превише обазирали на то.

Sve više eksplicitnih i kompromitujućih fotografija Bajdenovog sina

Sve više eksplicitnih i kompromitujućih fotografija Bajdenovog sina

Ипак како је вријеме одмицало, све више садржаја је процурило у јавност. Шокантни снимци на којима је Хантер у друштву "дана сумњивог морала", све са наркотицима преплавили су друштвене мреже.

Хантер је суочава и са оптужницом за утају пореза, а недавно је оптужен од стране Доналда Трампа да је користио кокаин у Бијелој кући.

Tramp: Kokain koristili Džozef i Hanter Bajden

Tramp: Kokain koristili Džozef i Hanter Bajden

Хантера су републиканци оптужили и за афере у којима је наводно добио новац од кинеских компанија. У све то је наводно умијешан и српски политичар Вук Јеремић.

Vuk Jeremić i porodica Bajden u centru afere: Objavljena detaljna šema kako su dobijali milione dolara!

Vuk Jeremić i porodica Bajden u centru afere: Objavljena detaljna šema kako su dobijali milione dolara!

Како тренутно ствари своје у Демократској патрији, Бајден ће опет бити кандидат те партије за предсједничке изборе који ће се одржати ове године.

Пратите нас и путем Вибера