Шојгу саопштио

Пала једина украјинска тврђава на лијевој обали Дњепра: Руси освојили и Кринки

  • Извор: Агенције
  • 21.02.2024. 10:22

Предсједник Русије састао се са министром одбране Сергејом Шојгуом који му је поднио детаљан извјештај о дејствима руске војске у Авдејевки који је руска војска заузела 17. фебруара.

Руски предсједник је потврдио да су се украјински војници дали у бијег и прије него што су добили команду о повлачењу.

"То је било бјекство, а не повлачење", рекао је Путин.

Чудо у Авдејевки: Све претворено у прах и пепео само остала црква!

Чудо у Авдејевки: Све претворено у прах и пепео само остала црква!

Руска војска је успјела да изведе операцију заузимања Авдејевке уз минималне губитке, потврдио је руски министар одбране.

"Офанзивна дејства након ослобођења града се настављају ка западу, ослобођено је 72 квадратна километра. Генерално, операција ослобађања града ући ће у војне уџбенике", рекао је Шојгу.

Није ми јасно како се украјинска команда према својим војницима односи као да нису њихови људи, рекао је Путин.

Подземна утврђења у Авдејевки грађена су девет година, пораз украјинске војске у том граду је велики успјех, истакао је Шојгу.

Украјинске оружане снаге су током повлачења из Авдејевке оставиле за собом много наоружања, укључујући и страно наоружање.

"Украјинска војска није минирала зграде у граду, јер једноставно није имала времена, непријатељ је врло брзо побјегао", рекао је Шојгу.

Даље напредовање руских снага на фронту код Авдејевке

Даље напредовање руских снага на фронту код Авдејевке

Руски војници су, према ријечима предсједника, показали храброст и херојство приликом ослобађања града и биће награђени.

Кринки су се вратили кући

Руски министар одбране је, говорећи о акцијама руске војске на фронту, потврдио да је ослобођен још један град у херсонском правцу.

Кринки су потпуно под руском контролом, тамо је поражено 3.500 украјинских војника, прецизирао је руски предсједник у разговору са министром.

Пратите нас и путем Вибера