Њемачка

Пао камионџија из БиХ: Заплијењена "роба" вриједна милион евра

  • Извор: Независне
  • 28.11.2023. 22:57

Припадници њемачке царине у камиону словеначких таблица за чијим воланом је био држављанин Босне и Херцеговине (23) пронашли су 15 литара течности која представља основну сировину за производњу амфетамина.

Два канистера, од 10 и пет литара налазила су се у задњем дијелу камиона, а припадници царине су знали за то јер им је дојавила гранична полиција. Наиме, они су на излазу са пута А8, у близини Васервизена зауставили камион и одмах привели возача из БиХ.

Портпарол истражног одјељења њемачке царине Кристијан Шутенкопф рекао је да је спорна течност била у два канистера, која су била сакривена међу робом коју је возач превозио. Како је он рекао, у једном канистеру се налазило тзв. амфетаминско уље.

"Од те количине може да се произведе око 50 килограма амфетамина, који онда иде у уличну продају. Ако узмемо у обзир да се амфетамини на улици продају и до 20 евра, то значи да ова два канистера вриједе милиона евра", рекао је он.


Трагична несрећа у БиХ, има страдалих

Трагична несрећа у БиХ, има страдалих

Амфетамини се продају као стимуланс под именом "спид“ или "пеп“. Дјелују на централни нервни систем, изазивајући ослобађање норепинефрина и допамина. Њихово дјество траје између 6 и 12 сати.

Иначе, како кажу из царине, да је течност баш у овом камиону сазнали су путем "међународне размјене информација".

Из царине кажу да је ово изузетан успјех за њих јер се ради о опасној супстанци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)