Дмитриј Пољански

"Параноичан говор представника Украјине у Савјету безбједности"

  • Извор: СРНА
  • 26.01.2024. 08:55

Замјеник сталног представника Украјине при УН Кристина Гајовишин током посљедњег састанка Савјета безбједности УН није рекла ништа што би указивало на то да њена земља нема никакве везе са обарањем руског авиона "Ил-76" у близини украјинске границе, рекао је први замјеник сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

"Током њеног говора нисам чуо ништа што би указивало да украјинска Влада није умијешана у ово", рекао је Пољански.

Он је говор Гајовишине описао као "параноичан и обмањујући".

Уставни суд Француске поништио већи дио Закона о имиграцији

Уставни суд Француске поништио већи дио Закона о имиграцији

"Очигледно, она је добила инструкције да настави да лаже и покуша да оправда кијевски режим", додао је руски дипломата.

Украјинске снаге су 24. јануара обориле руски војни транспортни авион "иљушин" "Ил-76" који је превозио заробљене украјинске војнике ради размјене.

У инциденту су погинуле 74 особе, колико је било у авиону, укључујући 65 украјинских заробљеника.

Руско Министарство одбране назвало је инцидент терористичким актом и саопштило да је Кијев знао за превоз заробљеника на размјену која је требало да се обави на контролном punktu Колотиловка. Министарство је саопштило да је Украјина напала авион како би Кијев могао да окриви Москву за убијање украјинских војника.

"Иљушин" оборен ракетом украјинске производње

Руска истражна комисија, која се бави тешким злочинима, саопштила је да је војни транспортни авион "Ил-76" оборен јуче у Белгородској области ракетом земља-ваздух украјинске производње.

У саопштењу објављеном у апликацији "Телеграм", истражиоци су рекли да је њихов "прелиминарни" закључак да је "иљушин" погођен противавионским пројектилом из породице ракета "зенит".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм