Од почетка сукоба

Пентагон послао 100.000 тона војне опреме Израелу

  • Извор: СРНА
  • 07.12.2023. 13:04

САД су од почетка кризе и сукоба у Гази испоручује Израелу 100.000 тона војне опреме, прије свега авионских бомби, муниције, оклопних возила, балистичке заштите, наоружања и медицинске опреме.

Израелско министарство одбране саопштило је да је од почетка рата са Хамасом, послије напада те организације из Газе на Израел 7. октобра 2023. године, у оквиру операције успостављања ваздушног моста између САД и јеврејске државе, до сада обављено 200 авио-летова.

Већина ових средстава испоручена је тешким транспортним авионима "Ц-17 глобмастер", а морским путем бродовима за снабдијевање - наводи ТВ "Фронт".

Ништа од нове америчке помоћи Украјини: Пропало гласање у Сенату!

Ништа од нове америчке помоћи Украјини: Пропало гласање у Сенату!

Израел је свој ваздушни мост покренуо први пут послије 50 година 9. октобра 2023. дан после напада Хамаса на Израел.

Осим "Ц-17", кориштени су и транспортни авиони "Ц-130 херкулес", као и цивилне карго верзије.

Кључну улогу у почетној за Израел критичној фази снабдијевања да би санирали губитке у тенковима и борбеним авионима и противоклопној техници допремили су транспортни авиони "Ц-5 галаксија".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.