Glavni osumnjičeni

Permjakov optužen za terorizam zbog pokušaja ubistva Prilepina

  • Извор: СРНА
  • 08.05.2023. 11:25

Ruski istražioci optužili su Aleksandra Permjakova za terorizam, nakon što je on proglašen glavnim osumnjičenim za pokušaj ubistva ruskog pisca i političara Zahara Prilepina, saopštio je Istražni komitet Ruske Federacije.

U saopštenju se navodi da je zatražen pritvor za Permjakova do početka suđenja.

"U okviru istrage o eksploziji na automobilu Zahara Prilepina, Aleksandar Permjekov optužen je za krivično djelo prema članovima 205 i 222 Krivičnog zakona Rusije (teroristički čin i ilegalna prodaja oružja). Istražioci su zatražili pritvor do početka suđenja kao preventivnu mjeru", ističe se u saopštenju.

Nakon što je priveden zbog sumnje da je pokušao da izvrši atentat na Prilepina, Permjakov je u subotu, 6. maja, priznao da je djelovao prema uputstvima ukrajinskih specijalnih službi i postavio eksplozivnu napravu na put kojim je prolazio Prilepinov automobil.

Osumnjičeni za pokušaj atentata na ruskog pisca priznao da je radio po zadatku Kijeva

Osumnjičeni za pokušaj atentata na ruskog pisca priznao da je radio po zadatku Kijeva

Ruski pisac saopštio je danas da je u vrijeme eksplozije bio za volanom svog automobila i da je do eksplozije došlo na suvozačevom mjestu.

Prilepin je na svom "Telegram" kanalu napisao da je u eksploziji stradao Aleksandar Šubin koji se nalazio na mjestu suvozača.

On naveo da je pet minuta prije eksplozije iz automobila izašla njegova kćerka.

Prilepin je dodao da je teroristički napad izvršen sa dvije mine, od kojih je samo jedna aktivirana ispod suvozačevog mjesta i da je on zadobio prelom obje noge, od kojih jedan otvoreni.

Pratite nas i putem Vibera

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм