Portparol Kremlja

Peskov: Američki postupci neće omesti specijalnu operaciju

  • Извор: СРНА
  • 05.05.2022. 12:57

Ruska vojska zna da SAD, NATO i Velika Britanija upućuju Ukrajini ne samo oružje, već i obavještajne podatke, što ne doprinosi brzom završetku specijalne operacije, ali neće ni spriječiti njen završetak, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Naša vojska je savršeno svjesna da SAD, Velika Britanija, odnosno NATO u cijelosti neprestano prenose obavještajne podatke i druge parametre ukrajinskim oružanim snagama", rekao je Peskov.

On je naveo da je to dobro poznato. "Takođe, zajedno sa informacijama tu je i priliv naoružanja koje te iste zemlje i Alijansa šalju Ukrajini i sve su to postupci koji ne doprinose brzom završetku operacije, ali istovremeno neće spriječiti ispunjenje ciljeva postavljenih tokom specijalne vojne operacije", rekao je on novinarima, prenosi agencija RIA "Novosti".

Na pitanje da li bi mogle biti preduzete bilo kakve posebne mjere odgovora, Peskov je rekao da "ruska vojska, naravno, čini sve što je neophodno u ovoj situaciji".

"Njujork tajms" objavio je da su SAD pružile obavještajne podatke koji su pomogli ukrajinskim snagama da ubiju ruske generale. 

Тагови: