Liverpul

Počela akcija stražarenja u barovima: Ukoliko se djevojke plaše, postoji posebna šifra

  • Извор: Телеграф
  • 02.12.2021. 13:22

Adam Porter, zaposlen u jednom baru u Liverpulu, objasnio je kako šifra "Da li je Angela ovdje večeras" pomaže djevojkama da se osjećaju sigurnije, nakon masovnih prijava "ubadanja" prošlog mjeseca.

Ova šifra je dio kampanje kako bi pomogao svim djevojkama koje se osjećaju nesigurno, ranjivo i ugroženo u barovima. Svako ko se tako osjeća, može da priđe bilo kom zaposlenom u baru koristeći sigurnu riječ "Angela", kojom sugerišu da im je potrebna pomoć i podrška.

Adam kaže da mu svake većeri nekoliko djevojaka priđe u klubi moleći ga da obrate pažnju na muškarce jer se ne osjećaju sigurno dok plešu u klubu.

Ukoliko ga pitaju "Da li je Angela ovdje večeras" to je znak da je vrijeme da reaguje, uskoči i pomogne im.

- Ako mi kažu da ih je neko neprimjereno dotakao, to je momentalan znak da će ta osoba biti izbačena iz bara - kaže Adam.

On je odlučio da progovori kako bi podigao svijest o ovoj kampanji i kako bi informisao ostale kolege zaposlene u drugim objektima o ovoj inicijativi, prenosi Mirror.

Kada mu se djevojka obrati pomenutom šifrom, procedura je jasna.

- Kažem joj da krene sa mnom, odvedem je iza šanka i pozovem taksi, ukoliko je neki teži prestup, moja obaveza je da pozovem policiju ili obezbjeđenje. U ovu akciju sam se uključio jer me pogađa što se ljudi više ne osjećaju sigurno kada izađu. Kada čujem da je neka djevojka uplašena i da nije bezbjedna kao nekada, budem uznemiren - rekao je Adam.

Podsjetimo, prije nekoliko nedjelja grupa djevojaka se požalila da je protiv svoje volje drogirana ubadanjem tankom iglom tokom izlazaka, a nekoliko njih je čak bilo i na bolničkom liječenju. Pošto se sve više djevojaka plašilo da im se ne dogodi isto, one su odlučile da bojkotuju klubove, a pokrenule su i peticiju kojom su zahtijevale bolje obezbjeđenje.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.