Сенегал

Погинуло 20 миграната након превртања чамца

  • Извор: Агенције
  • 29.02.2024. 19:47

Око 20 миграната изгубило је живот када се њихов чамац преврнуо близу обале сјеверног Сенегала, саопштио је данас премијер те земље Амаду Ба.

Служба за подршку мигрантима "Alarm Phone" на мрежи Икс саопштила да је чамац превозио око 300 људи пре него што се преврнуо у среду у близини града Сент Луис, као и да су неке особе успјеле да отпливају до обале, док се други још воде као нестали.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ! Пропао десант на Крим, Руси направили засједу за украјинске командосе

УЗНЕМИРУЈУЋЕ! Пропао десант на Крим, Руси направили засједу за украјинске командосе

Хиљаде људи напушта обалу западне Африке сваке године у покушају да стигну до Европе, а тачан број умрлих на мору је непознат, док је претходне године повећан број људи који су се одлучили да пређу Средоземно море, наводи Ројтерс.

Сенегал се суочио с неколико смртоносних покушаја миграције прошле године, укључујући и инцидент у коме је нестало око 60 особа, а њихов чамац је пронађен како плута у близини Зеленортских острва.

Између јануара и децембра 2023. године 39.910 илегалних миграната стигло је до шпанских Канарских острва, након преласка преко мора чамцем из западне Африке, што представља повећање од 155 одсто у односу на 2022, саопштила је Интернационална организација за миграције (ИОМ).

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: