Москва

"Покушаји Америке да поткопа уставни поредак у Русији - осуђени су на пропаст"

  • Извор: Спутник Србија
  • 31.10.2023. 09:05

Покушаји Сједињених Држава да подрију уставни поредак, као и међуетнички и међувјерски склад у Русији, осуђени су на пропаст, саопштио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов, коментаришући реакцију америчке администрације на догађаје у Дагестану.

- Жучну реакцију администрације и локалних медија на догађаје у Махачкали сматрамо покушајем подривања етноконфесионалног јединства Руске Федерације. Овдје су, очигледно, разочарани што је руска полиција успјела да неутралише ризике дестабилизације ситуације инспирисане споља - рекао је он, преноси прес служба представништва.

Антонов је нагласио да је "вријеме да Вашингтон схвати: сваки покушај који има за циљ подривање уставног поретка у Русији, као и међунационалног и међувјерског склада којим се Русија одликује од памтивијека, осуђени су на пропаст".

Према његовим ријечима, "умјесто распиривања сукоба широм свијета, локалним псеудостратезима би било боље да се брину о безбједности сопствених грађана, који, између осталог, пате од епидемије оружаног насиља у Сједињеним Државама, укључујући и оне мотивисане расном мржњом".

У недјељу су се становници Махачкала у Дагестану пробили на писту аеродрома након слијетања авиона из Тел Авива.

Претпоставља се да су тражили пристигле држављане Израела. Након тога су почели немири.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: