Боливија

Полиција заплијенила више од 7 тона кокаина

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2024. 17:57

Боливијска полиција заплијенила је више од 7,2 тоне кокаина намијењених Белгији, чија је улична вриједност близу пола милијарде долара, саопштио је министар унутрашњих послова Едуардо дел Кастиљо.

Ово је друга највећа пљенидба кокаина у овој земљи у историји.

Операција је извршена у боливијском планинском региону Писига, на граници са Чилеом. Дрога је била сакривена у два камиона који су превозили старо гвожђе за извоз у Европу преко чилеанских лука на пацифичкој обали.

"Ако узмемо у обзир цијену ових контролисаних супстанци у земљи одредишта, говоримо о утицају на трговину дрогом од преко 451 милион долара", рекао је Дел Кастиљо на конференцији за новинаре.

Он је додао да је особа која је продала ову дрогу побјегла из земље у САД након што су информације процуриле из канцеларије тужиоца у медије.

У јануару је боливијска полиција извршила највећу операцију против трговине дрогом у земљи и заплијенила више од осам тона кокаина, такође на граници са Чилеом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм