Njemačka

Ponovo opljačkana firma iz koje je državljanka BiH ukrala milion evra

  • Извор: Радио Сарајево
  • 03.01.2023. 15:48

Nadrealna priča dolazi iz Štutgarta - kurirska kompanija "Prosegur", poznata po žutim transporterima novca, i čiji je novac ukrala Mirnesa S, ponovo je opljačkana.

Podsjetimo, Mirnesa S. je u oktobru 2022. ukrala više od milion evra u gotovini iz kompanije za prevoz novca u Štutgartu.

Ona - 'fatalna plavuša' kako su joj nadimak dali njemački mediji- još je u bijegu i traži se na temelju međunarodne potjernice.

A, sada se otkrilo da je i njen kolega počinio isto, prenosi "Radiosarajevo".

Muškarac (27) je navodno veče prije Badnjeg dana iz firme ukrao 135.000 evra.

Krađa je primijećena tek četiri dana poslije.

Policijske snage su saopštile da ih je istraga brzo dovela do 27-godišnjeg kolege, ipak: "Pretragom stana nisu pronađeni ni muškarac ni ukradena roba."

Ali, on se sam predao policiji. Doveden je pred sudiju koji ga je pustio da se brani sa slobode. No, zanimljivo je da je plijen - nestao.

U međuvremenu, "N1" nezvanično saznaje da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine u dva navrata tražila informacije od policijskih agencija u BiH o Mirnesi Bešlić, što znači da je Interpol potražuje.

S obzirom na to da je riječ o državljanki Njemačke nad njom bi bile obavezne provjere i na ulazu i na izlazu iz BiH, a svi policijski službenici na graničnim prijelazima imaju direktan pristup Interpolovim bazama.

Mirnesa Bešlić je državljanka Njemačke i prema nezvaničnim informacijama nije evidentiran njen ulazak niti izlazak iz BiH u periodu od krađe.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм