Расту водостаји

Поплаве бјесне у Русији: У току евакуације

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 07:24

Водостај на ријеци Тобол код руског града Курган порастао је за 111 центиметара за један дан и достигао ниво од 742 центиметра, саопштиле су локалне власти.

"Ниво воде у Тоболу наставља да расте према Кургану", наводи се у саопштењу градске управе, преноси РИА Новости.

У Кургану се наставља евакуација из поплављених подручја, а губернатор Курганске области Вадим Шумков изјавио је у понедјељак да ријеком протиче више од 1,3 милијарде кубних метара воде, што је дупло више него 1994. године, када је вода премашила висину од 10 метара.

Према његовим речима, врх поплавног таласа се сада налази 10 километара од града Кургана, пише Телеграф.

"Количина воде је огромна, све што видимо у Кургану сада и даље је само мали дио количине воде која се приближава граду", нагласио је Шумков.

Упозорење због олујног вјетра! Падају температуре

Упозорење због олујног вјетра! Падају температуре

Око 990 кућа и стамбених објеката је поплављено, саопштиле су руске власти на Телеграму.

У Курганској области 8. априла уведена је ванредна ситуација због поплава, због чега су затворени ауто-путеви.

Када је ријеч о руској Оренбуршкој области, тамо је поплављено више од 5.500 кућа и скоро 11.000 приватних парцела, али је ниво воде у ријеци Урал наставља да опада, саопштила је прес служба руског Министарства за ванредне ситуације.

СПЦ слави Никиту Исповједника: Поспремите кућу и посјетите најближе

СПЦ слави Никиту Исповједника: Поспремите кућу и посјетите најближе

Области Русије на јужном Уралу ове године су се суочиле са поплавама без преседана, а најтежа ситуација је у Оренбуршкој области, гдје је 5. априла пукла брана која је штитила град Орск од реке Урал.

Власти сусједног Казахстана, у чијим бројним областима је проглашено ванредно стање, саопштиле су да су садашње поплаве највеће у посљедњих 80 и више година, као и да је до сада због поплава евакуисано више од 107.000 људи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм