Dobili nedjelju dana

Porodice britanskih vojnika moraju da napuste domove: Naseljavaju migrante

  • Извор: РТ Балкан
  • 04.07.2023. 07:36

Porodice britanskih vojnika bile su zapanjene nakon što su primile obavještenje u kojem se od njih traži da u roku od nedjelju dana napuste svoje domove u bivšoj vazduhoplovnoj bazi u Eseksu kako bi se tu doselili tražioci azila.

U mjestu Vedersfildu vojničke porodice dobile su nedjelju dana da se isele iz smještaja, kako bi se vojna baza pretvorila u kamp za migrante budući da britanska vlada traži načina da smanji troškove od šest miliona funti dnevno koliko sada izdvaja za plaćanje hotela širom zemlje za tražioce azila.

Velika Britanija i saveznici obučili više od 17.000 ukrajinskih regruta

Velika Britanija i saveznici obučili više od 17.000 ukrajinskih regruta

Član jedne vojne porodice koji je dobio ovakvo obavještenje rekao je za "Skaj njuz" da su gotovo iseljeni iz vazduhoplovne baze, kao i da im je prvobitno bilo ponuđeno nekoliko mjeseci, sasvim dovoljno vremena da nađu novi smještaj, da bi posljednjih dana ti planovi bili promijenjeni.

Računi za vodu u Velikoj Britaniji mogli bi da porastu i do 40 odsto

Računi za vodu u Velikoj Britaniji mogli bi da porastu i do 40 odsto

"Za neke porodice, to je rok od svega nedjelju dana, što je očigledno problem. Moraju čitav svoj život da spakuju za nedjelju dana. Zapanjeni smo i osjećamo se izdanim", rekao je ovaj Britanac dodajući da bi volio da im je pružen izbor i da je ovako sve urađeno na silu.

"Nagomilano nezadovoljstvo građana Francuske, svaki povod može dovesti do eskalacije"

U migrantskom kampu trebalo bi da bude do 1.700 migranata, dok u Vedersfildu živi 700 stanovnika. U vazduhoplovnoj bazi trenutno boravi 18 vojničkih porodica.

Da im se ne prelije iz Francuske: Britanska policija dobila veća ovlašćenja!

Da im se ne prelije iz Francuske: Britanska policija dobila veća ovlašćenja!

Otvaranje kampa moglo bi da utiče na lokalnu zajednicu, smatra Nik Godli iz grupe "Vedersfild protesti". On kaže da kada se naseli gotovo 2.000 ljudi, bez obzira na to ko su, makar to bili i sveštenici-pripravnici, mogu se očekivati problemi.  

Пратите нас и путем Вибера