Lider Sjeverne Koreje

Potvrđeno: Kim Džong Un ide kod Putina!

  • Извор: РТ Балкан
  • 11.09.2023. 13:23

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un u narednih nekoliko dana, na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina, posjetiće Rusku Federaciju, javlja pres služba Kremlja.

Vijest o tome da će se Putin uskoro susresti sa Kim Džong Unom prenijela je ranije tokom dana južnokorejska televizija ITN, koja je, pozivajući se na neimenovani visoki vladin izvor, javila da je lider Sjeverne Koreje izgleda na putu za Rusku Federaciju. 

Kim Džong Un u blatu do struka, kritikovao zvaničnike

Kim Džong Un u blatu do struka, kritikovao zvaničnike

Televizija je navela da najvjerovatnije Kim ide posebnim vozom ka sjeveroistočnoj granici Sjeverne Koreje, a da će se sa Putinom vjerovatno sastati već u utorak.

Ruska novinska agencija Interfaks javila je danas da se očekuje da će Kim posjetiti Daleki istok "u narednim danima".

Potpredsjednica SAD Kamala Haris izjavila je da bi potencijalni sastanak sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom bio "ogromna greška".

Smijenjen glavnokomandujući; Kim Džong Un: Intenzivirati pripreme za rat

Smijenjen glavnokomandujući; Kim Džong Un: Intenzivirati pripreme za rat

Američki mediji ranije su iznijeli tvrdnju da sjevernokorejski lider Kim Džong Un planira da tokom ovog mjeseca posjeti Rusiju gdje bi se sastao sa Putinom.

Ideja za posjetu Rusiji proizašla je iz posjete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Severnoj Koreji u julu, povodom proslave sedamdesete godišnjice pobjede nad južnokorejskim i američkim snagama u Korejskom ratu.

Kim Džong Un razgovarao sa Šojguom

Kim Džong Un razgovarao sa Šojguom

Ovo putovanje, ukoliko bude potvrđeno, biće Kimova prva posjeta inostranstvu za više od četiri godine, i prvo od izbijanja pandemije kovida-19.

Njegovo posljednje putovanje u inostranstvo 2019. godine takođe je bilo u Vladivostok kada se sastao sa Putinom prvi put nakon propasti pregovora o nuklearnom razoružanju Sjeverne Koreje sa bivšim predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска