Zapalio se autobus

Preživio stravičnu nesreću: Kad zaspim, čujem djecu koja vrište i ljude kako se guše!

  • Извор: Курир
  • 01.12.2021. 08:11

Ljuljzim Sulejmani, državljanin Srbije, koji je nedavno povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, u kojoj je život izgubilo najmanje 46 osoba, stigao je juče u Srbiju u pratnji ambasadora Srbije u Bugarskoj Željka Jovića i nastavlja liječenje u Zdravstvenom centru Vranje.

Direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Saša Đorđević izjavio je da je pacijent smješten na odjeljenje hirurgije u novom hirurškom bloku. 

- Ljuljzim Sulejmani je u dobrom opštem stanju, pod ljekarskim nadzorom. Očekuje se otpust kući na dalji oporavak i kućno liječenje - rekao je dr Đorđević. 

Sulejmani, koji je iz Preševa, prisjetio se strašnog trenutka kada se zapalio autobus prevoznika iz Sjeverne Makedonije kojim je s vjerenicom putovao u Istanbul.

- Ne mogu da spavam, jer kad zaspim, čujem kako djeca vrište, kako ljudi viču i guše se od dima - kaže Sulejmani i prisjeća se kako je uzeo čekić i razbio prozor, pao kroz prozor na zemlju, krenuo da zove vjerenicu. 

Dozivao je vjerenicu, ona je ubrzo iskočila kroz razbijen prozor i pala pored njega, povrijedio je koljena, a onda je iskočilo još petoro putnika. Požar je buknuo i vrlo brzo se raširio. - Autobus je udario u bankinu, čuo se udar i odmah je krenula vatra i dim se vrlo brzo proširio - navodi Ljuljzim.

On se zahvaljuje medicinskom osoblju Zdravstvenog centra Vranje, u kome, kako kaže, ima sve što je potrebno i svi brinu o njemu. Riječi zahvalnosti upućuje i ambasadoru Željku Joviću. Prema njegovim riječima, ambasador ga je dva puta posjetio i "mnogo je dobar čovjek".

Тагови: