Пилот се катапултирао

Пронађени остаци невидљивог ловца Ф-35 који је нестао

  • Извор: Агенције
  • 19.09.2023. 07:28

Амерички војни званичници саопштили су да су пронађени остаци војног авиона Ф-35, који је нестао након што се пилот катапултирао изнад савезне државе Јужне Каролине.

Олупина авиона вриједног 100 милиона долара, који је нестао у недјељу поподне, откривена је у руралном округу Вилијамсбург, саопштиле су власти, преноси ББЦ.

У саопштењу од понедјељка, војни званичници су навели да су остаци пронађени "два сата сјевероисточно од војне базе Чарлстон". Пронађени остаци потврђени су као олупина несталог авиона, рекао је портпарол војске за ББЦ.

"Несрећа је тренутно под истрагом и нисмо у могућности саопштимо више детаља, како бисмо сачували интегритет истражног процеса", саопштила је америчка војска у понедјељак након завршетка потраге.

Остао без два сина и супруге: Драгутин Вукојевић у хрватској агресији изгубио породицу!

Остао без два сина и супруге: Драгутин Вукојевић у хрватској агресији изгубио породицу!

Од јавности је затражено да се држи подаље од тог подручја, како би истражитељи могли несметано да ураде свој посао.

Амерички борбени авион Ф-35 нестао је у Јужној Каролини пошто се пилот катапултирао, а војни званичници позвали су грађане да им помогну у проналажењу "невидљиве" летјелице.

Потрага је била фокусирана на области око језера Маултри и Марион сјеверно до Норт Чарлстона гдје се налази надлежна војна база. Пилот је искочио током незгоде безбједно и налази се у стабилном стању у болници, пренио је раније Гардијан.

Изгорио познати загребачки клуб

Изгорио познати загребачки клуб

Локална конгресменка Ненси Мејс запитала је "како је могуће изгубити Ф-35".

"Зар не постоји уређај за праћење авиона и сад тражимо од грађана да га нађу?", навела је она на друштвеним мрежама.

Ф-35 лајтнинг ИИ је једномоторни вишенамјенски борбени авион пете генерације, са умањеном уочљивошћу који је развила фирма Локид Мартин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм