Sent Luis

Pucnjava u srednjoj školi, ima žrtava

  • Извор: Агенције
  • 24.10.2022. 19:18

Najmanje tri osobe su ubijene, uključujući i napadača, dok je sedam osoba ranjeno u današnjoj pucnjavi u srednjoj školi u američkom gradu Sent Luisu, prenose lokalne novine STL Tudej.

Pucnjava je prijavljena nešto poslije 9.00 po lokalnom vremenu, nakon čega je nekoliko stotina đaka, učitelja i osoblja bježeći napustilo zgradu.

Kako prenosi AP, policijska vozila su odmah opkolila školu.

Jedna žena je preminula u bolnici uslijed ozlijeda nanesenim vatrenim oružjem i jedna tinejdžerka je proglašena mrtvom u samoj školi. 

Osumnjičeni napadač, za kog se vjeruje da je mladić u ranim dvadesetim godinama, je upucan u školi i kasnije je proglašen mrtvim u bolnici.

Dejvid Vilijams, profesor matematike u ovoj školi, rekao da je direktor preko razglasa izgovorio šifrovanu riječ koja govori da se u prostorijama škole nalazi aktivni napadač.

Vilijams je čuo više pucnjeva izvan svoje učionice da bi ubrzo zatim metak pogodio staklo na ulaznim vratima učionice.

Zatim je čuo muškaraca kako govori: "Svi ćete umrijeti."

Rejmond Parks, učitelj plesa, je naveo da je krenuo na čas baleta kada je vidio čovjeka potpuno obučenog u crno sa puškom dugih cijevi. Parks je rekao da ga je napadač nanišanio ali iz nekog razloga nije pucao.

Udruženje državnih škola Sent Luisa navelo je na Tviteru da je policija "brzo zaustavila" napadača.

FBI je nakon toga objavio da više ne postoji neposredna prijetnja po školu, a iz gradske uprave su saopštili da su ranjeni učenici prebačeni u bolnicu, ne navodeći koliko su ozbiljne povrede.


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.