Предсједник Русије

Путин: Блинкен је наш човјек

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2024. 16:55

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да је амерички државни секретар Ентони Блинкен заправо руски човјек.

Путин је образложио тврдње Блинкена да су његови преци побјегли из Русије, а према архивама које има Русија, он је у САД побјегао из Кијева, што говори да је то увијек била руска територија у да је Блинкен "руски човјек".

Он је истакао да је то била једна од тема разговора са америчким новинаром Карлсоном Такером када су се угасиле камере.

"Тема о којој је неколико пута говорио амерички државни секретар, господин Блинкен. О томе да су његови рођаци, његов прадједа побјегли из Русије од погрома Јевреја. У различитим земљама у Европи, САД-у, ова тема се стално отвара са циљем да се демонизује Русија, да се покаже какви 'варвари, какви ниткови и разбојници живе овдје'", објаснио је Путин

"У ствари, ако погледате оно што је рекао актуелни државни секретар, не политички, него суштина проблема постаје много јасно. У нашој архиви имамо да је прадјед господина Блинкена који је напустио Руску империју, рођен је, по мом мишљењу, негдје у Полтавској губернији,  а затим је живио и отишао из Кијева. Поставља се питање: Блинкен вјерује да је ово исконска руска територија Кијев и сусједне територије. То је прва ствар, друга, ако он говори да је његов прадјед побјегао из Русије од јеврејског погрома, онда, у овом случају, у најмању руку, хоћу да нагласим, он вјерује да тамо није било Украјине 1905. године, односно 1904. године. Наиме, 1904. године, прадједа господина Блинкена је отишао из Кијева у САД. Значи никаква Украјина тада није постојала, ако каже да је побјегао из Русије. Судећи по свему, господин Блинкен је наш човјек", рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм