Predsjednički kandidat

Robert Kenedi: Amerika da povuče nuklearno oružje iz Njemačke, Italije, Turske...

  • Извор: Агенције
  • 28.06.2023. 15:06

Predsjednički kandidat Robert Kenedi Mlađi pozvao je Vašington da ukloni nuklearno oružje iz drugih zemalja.

Zamijenimo začarani krug eskalacije ciklusom izgradnje mira, poručio je Robert Kenedi na Tviteru.

"Senatori Lindzi Grejam i Ričard Blumental upravo su objavili rezoluciju u kojoj Rusiji prijete strašnim posljedicama kao odgovor na njeno postavljanje nuklearnog oružja u Bjelorusiju. Slažem se da Rusija treba da ukloni to oružje. I kao prvi korak, SAD mogu da počnu da uklanjaju svoje nuklearno oružje iz Njemačke, Italije, Belgije, Turske i Holandije, zajedno sa svojim novim raketnim bazama u Rumuniji i Poljskoj", poručio je Kenedi Mlađi.

Odluka Rusije da rasporedi nuklearno oružje u susjednoj Bjelorusiji šokirala je Zapad koji je to odmah vidio kao prijetnju eskalacije nasilja, iako je Moskva jasno navela u kojim okolnostima bi upotrebila to oružje, a i Vašington priznaje da nema naznaka da će nuklearno oružje biti upotrebljeno.

Kenedi: Imamo

Kenedi: Imamo "odvratne biološke laboratorije" po svijetu

Rusija zadržava kontrolu nad taktičkim nuklearnim oružjem koje je raspoređeno u Belorusiji, što je u skladu sa međunarodnim obavezama, poručio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i podsjetio da su SAD prije mnogo decenija rasporedile taktičko nuklearno oružje na teritoriji pet država NATO-a u okviru programa koji nazivaju zajedničkom nuklearnom misijom.

Pritom, kako je rekao i građane i vojno osoblje ovih nenuklearnih zemalja "obučavaju da rukuju nuklearnim oružjem".

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм