Li Hui

"Rusija i Kina nisu prijetnja drugim zemljama, zna se ko jeste"

  • Извор: Агенције
  • 02.06.2023. 21:46

Politika Kine i Rusije ne preti nijednoj drugoj zemlji, rekao je danas specijalni izaslanik Kine za evroazijska pitanja Li Hui.

On je naglasio da je međunaraodna zajednica veoma svjesna ko „predstavlja stvarnu pretnju", čime je očigledno sugerisao da su SAD i NATO krivi za ukrajinsku krizu, prenio je TASS.

"Kina i Rusija se uvijek čvrsto pridržavaju principa nesvrstanosti, ne podstiču antagonizme i ne preduzimaju akcije protiv bilo koje treće strane", odgovorio je zapadnom izvještaču koji je naveo da Peking "ništa nije učinio da natera Rusiju da povuče svoje trupe iz Ukrajine".

Prema riječima kineskog diplomate, Peking i Moskva jačaju prijateljsku bilateralnu saradnju i razvijaju uzajamno korisne veze. Naglasio je da Kina i Rusija uvijek nastoje da izgrade novu vrstu međunarodnih odnosa zasnovanih na principima međusobnog poštovanja, jednakosti, pravde i obostrane koristi.

Prigožin povukao trupe iz Bahmuta

Prigožin povukao trupe iz Bahmuta


"Očigledno i neosporno je da doprinosimo očuvanju mira i unapređenju razvoja u regionu i svijetu u cjelini", napomenuo je on.

Li Hui se vratio sa turneje po Ukrajini, Poljskoj, Francuskoj, Njemačkoj, sedištu EU i Rusiju od 15. maja do 26. maja. Pored diplomata iz pomenutih zemalja, kineski zvaničnik se video i sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, a bio je gost i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

"Glavni cilj razgovora bilo je pronalaženje rješenja ukrajinskog sukoba", rekao je diplomata.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок