Rusko tijelo za nadzor komunikacija

Rusija pokreće postupke protiv Fejsbuka i Tvitera

  • 21.01.2019. 13:11

Rusko tijelo za nadzor komunikacija Roskomnadzor saopštilo je danas da će pokrenuti postupke protiv Tvitera i Fejsbuka zbog toga što nisu objasnili kako se namjeravaju prilagoditi zakonima o podacima, javljaju agencije. 

Roskomnadzor navodi da Tviter i Fejsbuk nisu objasnili kako i kada će se uskladiti sa zakonom koji zahtijeva da svi serveri za prikupljanje ličnih podataka Rusa budu locirani u Rusiji.

Čelnik Roskomnadzora Aleksander Žarov izjavio je da te kompanije imaju mjesec za dostavljanje informacija ili će u suprotnom biti pokrenut postupak protiv njih.

Rusija je uvela oštrije zakone za internet u posljednjih pet godina i, prema njima, pretraživači moraju obrisati neke rezultate pretraga, servis poruka omogućiti pristup službama sigurnosti enkriptiranim porukama, a društvene mreže spremati lične podatke ruskih korisnika na servere unutar zemlje.

U ovome trenutku, jedina sredstva koja Rusija ima za provođenje svojih propisa o podacima su kazne koje iznose do nekoliko hiljada dolara ili blokiranje online usluga koje su u prekršaju, što je opcija opterećena tehničkim poteškoćama.

Međutim, potvrđeno je još u novembru da Moskva planira nametnuti veće kazne tehnološkim firmama koje se ne usklade s ruskim zakonima.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.