Син није могао да се укрца

Руски богаташ и његова супруга страдали у паду авиона, посада преживјела

  • 22.01.2024. 14:32

Руски богаташ Анатолиј Евсјуков и његова супруга Ана погинули су у паду авиона јуче у Бадакшану у Авганистану, потврдила је руска амбасада у тој земљи.

"У летјелици је било шест људи. Нажалост, двоје је погинуло приликом пада. У питању је брачни пар Евсјуков. Изражавам најдубље саучешће породици и пријатељима страдалих", рекао је Дмитриј Жирнов, руски амбасадор у Кабулу.

У паду авиона погинуло двоје држављана Русије

У паду авиона погинуло двоје држављана Русије

У авиону су били пилот, копилот и двоје љекара и они су преживјели пад летјелице. Жирнов је рекао да су пребачени у Кабул и да се нада да ће ускоро бити враћени својим кућама.

И даље траје истрага о узроцима пада авиона. У питању је био авион Фалкон 10, који је служио као медицински авион, за транспорт тешко обољелих пацијената.

Наводно је Ана Евсјукова разбољела током одмора на Тајланду, и било је потребно да буде накачена на респиратор, због чега је Анатолиј унајмио авион да их врати за Русију.

Њиховом сину Виталију (41) није било дозвољено да уђе у авион јер само један пратилац пацијента може да буде у летјелици. Он је био на редовном лету за Москву, а онда је након слетања чуо за трагедију.

Срушио се авион, има преживјелих

Срушио се авион, има преживјелих

Наводно је авион у којем су били Евсјукови слетио на допуну горива у Индији, али према руском медију ''Шот'', пилот је пријавио проблеме са мотором и горивом током прелета преко Авганистана.

Посада је обавијестила контролу лета о проблему са горивом око 19.05 по локалном времену у суботу и тражила је да слети у Таџикистан. Један мотор је отказао у 19.19, а други десет минута касније, када је авион нестао са радара у 19.30 по локалном времена, на око 55 километара од аеродрома Кулоб у Таџикистану.

Како пишу медији Анатолија Евсјукова је био одликовао руски предсједник Владимир Путин за "одважан" рад у изградњи економије у региону Ростов, гдје је био гувернер.



Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.