У Јемену

САД и Уједињено Краљевство извели нападе на више од 30 циљева Хута

  • Извор: Агенције
  • 04.02.2024. 08:12

Сједињене Америчке Државе и Уједињено Краљевство извеле су нападе на циљеве Хута у Јемену и погодили више од 30 мета на 13 локација.

Уз подршку других земаља, оне су извеле ваздушне и површинске нападе на више провинција у Јемену, укључујући и главни град Сану.

Два америчка разарача испалила су ракете Томахавк у склопу напада, рекао је амерички званичник за Си-ен-ен. USS Gravely и USS Carney испалили су крстареће ракете за копнени напад, а укључени су били и борбени авиони Ф/А-18.

Хути замало погодили амерички ратни брод, спасла их “задња линија одбране”

Хути замало погодили амерички ратни брод, спасла их “задња линија одбране”

"Данашњи напад посебно је циљао локације повезане са дубоко закопаним складиштима оружја Хутима, ракетним системима и лансерима, системима противваздушне одбране и радарима", саопштено је из САД, Велике Британије, Аустралије, Бахреина, Канаде, Данске, Холандије и Нови Зеланд, пренио је Кликс.

До посљедњих удара на Хуте долази након што је администрација предсједника САД-а Џоа Бајдена обећала "вишеслојни" одговор на напад дроном на америчку базу у Јордану приликом чега су убијена три америчка војника.

Због тога су јуче погодили више од 80 циљева у Ираку и Сирију уништавајући тако иранске савезнике, а данас су извршили нападе и на положаје Хута у Јемену. Удари на Хуте се разликују од оних у Ираку и Сирију јер су њих првобитно подстакли напади Хута на бродове у Црвеном мору.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)