Snijeg i ledena kiša

SAD: Zbog snježne oluje 900.000 domova i kompanija bez struje

  • Извор: Агенције
  • 23.02.2023. 20:35

Smrtonosna zimska oluja u SAD donijela je danas u sjeverne i centralne dijelove zemlje jak snijeg, ledenu kišu, snažan vjetar i ostavila stotine hiljada ljudi bez struje.

Rojters prenosi da je zbog oluje otkazano na stotine letova u cijeloj zemlji.

Na određenim područjima snijeg je stvorio pokrivač debljine 46 centimetra, a udari vjetra brzine od 80 kilometara na čas stvorili su hladnoću ekvivalentnu minus 20 stepeni Celzijusa, saopštila je američka Nacionalna meteorološka služba.

Istovremeno u dijelovima Ohaja i na jugu zemlje očekuju se rekordno visoke temperature.

U Viskonsinu, Mičigenu, Ilinoisu, Indijani i Njujorku jak vjetar i ledena kiša ostavili su oko 900.000 domova i kompanija bez struje, a u blizini snijegom pogođenog grada Grand Rapidsa u Mičigenu stradao je vatrogasac u incidentu u kojem je strujni vod oboren pod teretom leda, objavili su lokalni zvaničnici.

Zbog oluje odloženo je ili otkazano više od 1.300 letova širom zemlje, a vlasti su upozorile da će se vozači suočiti sa otežanim uslovima na putu.


Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм