Formulacija ukrajinskog sukoba

Šamar Americi? G20 i kompromis sa Rusijom

  • Извор: Б92
  • 09.09.2023. 11:46

Diplomate zemalja G20 pripremile su kompromisne formulacije o sukobu u Ukrajini.

One su slične onima koje su bile usaglašene na samitu G20 2022. godine, objavila je agencija "Blumberg“, pozivajući se na neimenovane izvore.

"Diplomate članica G20 sastavile su kompromisne formulacije povodom ukrajinskog sukoba, prevazišavši neslaganja Moskve i ostalog dijela grupe. Formulacije su umnogome slične onima koje su bile usaglašene na samitu G20 na Baliju u Indoneziji 2022. godine“, prenosi agencija, pozivajući se na izvore, upoznate sa situacijom.

Potvrđeno: Stigli tenkovi

Potvrđeno: Stigli tenkovi

"Blumberg“ ističe da formulacije još treba da odobre lideri zemalja G20.

"Sada kada su visoki zvaničnici postigli dogovor, to se čini potpuno izvjesnim“, ispričali su agenciji neimenovani izvori.

Otvoren novi front u ratu: Bitka je počela

Otvoren novi front u ratu: Bitka je počela

Osamnaesti samit G20 održava se od 9-10. septembra u prestonici Indije Nju Delhiju. Događaju neće prisustvovati ni ruski predsjednik Vladimir Putin ni kineski lider Si Đinping. Rusiju će na forumu predstavljati šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, a Kinu premijer Državnog saveta te zemlje Li Ćijang.

Na događaj su pozvani svi lideri zemalja članica, kao i lideri još devet zemalja: Bangladeša, Egipta, Španije, Mauricijusa, Nigerije, Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana i Singapura.

Erdogan liderima G20: Ispunite zahtjeve Rusije

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan apeluje na lidere G20 da ispune neke od zahtjeva Rusije da bi se obnovio prehrambeni sporazum, prenosi agencija Blumberg.

"Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan poziva lidere članica G20 da ispune neke uslove Rusije u cilju obnavljanja sporazuma koji je omogućio da se regulišu isporuke ukrajinskog žita i smanje svjetske cijene hrane", navodi se u saopštenju agencije.

Broj žrtava u Maroku prešao 800

Broj žrtava u Maroku prešao 800

Izvori ističu da je Erdogan to traži na zatvorenim sastancima sa liderima.

Prema informacijama turskih zvaničnika, Turska moli svjetske lidere da "pomognu u obezbjeđenju ruskog izvoza hrane i đubriva kompanije "Lloyd's of London" ", kao i da uključe Moskvu u sistem međunarodnog plaćanja SVIFT.

Muškarca pritisla presa na poslu, životno ugrožen

Muškarca pritisla presa na poslu, životno ugrožen

Prethodno, Ruski predsjednik Vladimir Putin i turski lider Redžep Tajip Erdogan sastali su se u Sočiju 4. septembra.

Na konferenciji za medije turski lider je rekao da je Ankara zajedno sa UN pripremila novi paket inicijativa koji ima za cilj obnavljanje crnomorske prehrambene inicijative, te da se nada pozitivnom ishodu nakon razmatranja.

Predsjednik Rusije je kazao da je Moskva spremna da se vrati prehrambenom sporazumu u roku od nekoliko dana nakon što se ispune obećanja koja su joj data u okviru dogovora iz Istanbula od jula prošle godine.

Trifunović se ponovo oglasio: Nikada više neću doći u Split

Trifunović se ponovo oglasio: Nikada više neću doći u Split


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска