Берлин

Шамар Нијемцима из Њемачке због резолуције: Па, шта смо ми радили њима

 • Извор: Б92
 • 22.05.2024. 15:48

Бивши државни секретар Министарства одбране Њемачке и потпредсједник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Вили Вимер, изјавио да инсистирање Њемачке на Резолуцији о Сребреници пред Генералном скупштином УН оставља горак укус.

Он је рекао да је управо Њемачка, не марећи за свој Устав и Повељу УН, водила рат са НАТО-ом против Савезне Републике Југославије, кршећи међународно право.

Он је за "Косово онлајн" рекао да ће се свијет запитати шта да под тим околностима треба мислити о акцијама Њемачке у Генералној скупштини УН 23. маја 2024. године, као и да узроке ангажовања Њемачке, али и других земаља Запада на Резолуцији о Сребреници треба тражити у ширем контексту геополитичких догађаја и превирања у свијету, апострофирајући кризе у Украјини, тако и у Појасу Газе.

Додик: Доказано да су Суд и Тужилаштво вануставне институције формиране вољом странаца

Додик: Доказано да су Суд и Тужилаштво вануставне институције формиране вољом странаца

"Много је отворених питања данас. Од тога да ли ће доћи до споразума између Израела и Хамаса, али и шта ће донијети предстојећа мировна конференција у Швајцарској. Не треба заборавити да петогодишњи мандат предсједника Украјине Володимира Зеленског истиче овог мјесеца", каже Вимер.

Он је додао да би усвајање Резолуције у Сребреници морало да отвори и питање покретања сличних резолуција.

Додаје и да као кључно види преиспитивање одговорности водећих земаља унутар НАТО због бомбардовања СРЈ 1999. године.

Писмо Мицотакису: Размотрите намјеру да подржите срамну резолуцију

Писмо Мицотакису: Размотрите намјеру да подржите срамну резолуцију

"Уколико се већ покреће питање кривице за геноцид због чега се онда то исто питање не би поставило и против држава НАТО-а? Па они су бомбардујући СРЈ употребили уранијумску муницију против народа зар не?", рекао је Вимер.

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.