Обистињују се прогнозе Руса

Само се брукају: Американци траже од Кијева да врати "абрамсе"?

  • 29.11.2023. 15:07

Обистињују се, изгледа, прогнозе Руса, да "абрамси" неће ништа промијенити на бојном пољу, и да ће и они горјети као и остали тенкови, тако да Америка сад захтијева од Кијева - да им ова оклопна возила врати како се не би даље брукали.

Портал "Њуз најн", дио највеће телевизијске мреже у Индији, не прецизирајући извор својих сазнања, ексклузивно преноси да су САД од својих украјинских партнера затражиле да им врате "абрамсе" и да заузврат узму "леопарде".

Сијарто: Украјина неће добити позив за придруживање Алијанси

Сијарто: Украјина неће добити позив за придруживање Алијанси

Приједлог да један амерички тенк замјене четири њемачка, изнио је, наводно, нико други него амерички министар одбране Лојд Остин, који је Украјину посјетио 20. новембра. Кијев би, наиме, ако би пристао на ову шему, за седам главних борбених тенкова војске САД добио чак 28 "леопарда".

"Џенерал дајнамикс", који је произвођач "абрамса" сматра да у тренутној ситуацији, Украјинци те тенкове не могу да користе у борби. Чак иако би се користили на бојном пољу, увјерена је америчка компанија, десило би им се исто што и њемачким тенковима – који су уништени и завијени у облаке дима током лета постали малтене вирални захваљујући објављеним снимцима.

Откривено шта се прича у тајним круговима Запада: Оде Украјина у историју?

Откривено шта се прича у тајним круговима Запада: Оде Украјина у историју?

"То би могло да нанесе озбиљну штету репутацију ових тенкова широм свијета. Многи војни стручњаци сматрају да се амерички тенкови можда неће добро понашати ни у хладним мјесецима, а опасност ће представљати и њихова употреба током великих падавина снијега, јер нису пројектовани на основу климатских услова у Русији и Украјини. Осим тога, постоји опасност да би тенкове могла да зароби руска војска, што би Москви омогућило приступ модерној технологији у њима", указује "Њуз најн".

Њемачкој стиже 25

Њемачкој стиже 25 "леопарда": "Обећавамо, нису за Украјину"

Зеленски, преноси индијски портал, није прихватио понуду, а послије посјете америчког министра украјинска војска је објавила видео снимак на коме се види да су неки "абрамси" који су мјесецима лежали у складиштима - напокон коришћени у борби. Савезници Зеленског, додаје се, сматрају да би, иако "абрамси" пропадну они ипак били на добитку, односно да би Америка подлегла притиску да им испоручи више оружја.

Пратите нас и путем Вибера