Njemačka

Scena kao iz filma: Nakon gutljaja šampanjca čovjek preminuo, u teškom stanju osmoro ljudi

  • Извор: Б92
  • 14.02.2022. 12:47

Bavarski grad Vajden našao se u centru skandala nakon što je u italijanskom restoranu preminuo muškarac nakon prvog gutljaja šampanjca.

Jedan čovjek je preminuo, a osmoro je završilo u bolnici u teškom stanju nakon što im je neko u nedjelju u jednom baru ubacio nepoznatu otrovnu supstancu u piće, saopštila je njemačka policija, piše Njujork post.

Preminuli je imao 52 godine, a ostali imaju od 32 do 52, javlja dpa.

Kada je policija došla u bar pronašla je četvoro ljudi koji su ležali na podu grčeći se, dok je osmoro završilo u bolnici.

Portparol policije rekla je da se sumnja u ubistvo iz nehata, ali da za sada ne istražuju nijednog osumnjičenog.

Bio je u društvu prijatelja i poznanika, a po dolasku u restoran naručili su bocu od tri litre skupocjenog šampanjca. Svi su osjetili mučninu nakon ispijanja prvog gutljaja, a 52-godišnjak je preminuo.

"Moj brat je otpuzao do WC-a nakon što je popio šampanjac i čini se da je preminuo ubrzo", rekao je za njemačke medije brat preminuloga.

Kada je policija stigla u kafić, pronašli su goste kako leže na podu i žale se na grčeve, a njih osmoro su odveli u bolnicu. Svi su imali simptome trovanja, a među žrtvama je i vlasnica restorana. Boja šampanjca nije bila prozirna već blijedoljubičasta, pišu nemački mediji.

Kako javljaju RTL i Bild, navodno su u šampanjcu pronađeni tragovi kristalnog amfetamina ekstazija.

Policija ne želi potvrditi navode da je riječ o drogi ekstazi, a danas će ispitati prve svjedoke.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм