Teksas

Sedam pit bulova rastrglo čovjeka (71) dok je išao u prodavnicu, uhapšen vlasnik pasa

  • Извор: Телеграф
  • 25.07.2022. 17:02

Vlasnik pasa iz Teksasa suočava se za zatvorskom kaznom nakon što je njegovih sedam pit bulova ubilo muškarca (71) dok je išao u lokalnu prodavnicu.

Na snimku sa nadzorne kamere napada, koji se dogodio ranije ovog mjeseca u Fresnu, vidi se Fredi Garsija nekoliko trenutaka prije nego što ga je napala grupa pasa.

Nekoliko sekundi kasnije, snimak pokazuje kako psi trče prema Garsiji, koji je, prema riječima policije, išao ka prodavnici u komšiluku.

Uslijedio je napad koji je bio toliko brutalan da je Garsija helikopterom prebačen u bolnicu u Hjustonu, ali je kasnije preminuo.

U početku se sumnjalo da su u pitanju lutalice, ali je policija na kraju otkrila da pit bulovi pripadaju Semjuelu Kartrajtu (47), koji živi blizu Garsije.



Policija je u četvrtak odvela pse sa imanja koje pripada članu porodice Kartrajt, prenosi Daily mail.

Njihov vlasnik je uhapšen i suočava se sa napadom psa koji je doveo do smrti, a prijeti mu kazna do 20 godina. Određena mu je kaucija od 100.000 dolara.

Policija je rekla da Garsija nije uradio ništa da isprovocira pse, koji su bili bez povoca i daleko od imanja Kartrajta kada je došlo do napada.

Za sada nije poznato da li će psi biti uspavani. Zakon Teksasa sugeriše da će psi vjerovatno biti smatrani opasnim i uspavani.



Тагови: