Antonio Tajani

Šef diplomatije Italije: Još nije vrijeme za Ukrajinu u NATO-u

  • Извор: РТ Балкан
  • 26.06.2023. 22:59

Nije vrijeme da se Ukrajina pridruži NATO-u, ali će se na predstojećem samitu Alijanse u Vilnjusu preduzeti prvi koraci s tim u vezi, izjavio je italijanski ministar spoljnih poslova i zamjenik premijera Antonio Tajani u intervjuu torinskom listu "Stampa".

"Još nije vrijeme da Ukrajina uđe u NATO, najprije mora da se postigne mir, ali prvi koraci ka članstvu se mogu napraviti na samitu Sjevernoatlantske alijanse u Vilnjusu u julu, a koji će omogućiti stvaranje Savjeta NATO–Ukrajina, što Italija svesrdno podržava", rekao je on.

Skandal u poznatom zatvoru: Imale afere sa robijašima, većinu snimali!

Skandal u poznatom zatvoru: Imale afere sa robijašima, većinu snimali!

Govoreći o pomoći Kijevu, Tajani je naglasio da će Italija nastaviti da je podržava dokle god je njena nezavisnost u opasnosti, i ako bude potrebno, proširiće pomoć u naoružanju.

Milanović o NATO samitu: Odemo na večeru, mene niko ništa ne pita!

Milanović o NATO samitu: Odemo na večeru, mene niko ništa ne pita!

Ipak, napomenuo je, "rat nikome ne koristi", i u tom kontekstu ukazao da Kina može imati ključnu ulogu u mirovnim pregovorima zahvaljujući pozitivnim odnosima s Rusijom.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.