На граници са Јужном Корејом

Сјеверна Кореја на границу шаље додатне снаге и ново наоружање

  • Извор: СРНА
  • 23.11.2023. 08:49

Сјеверна Кореја је саопштила да ће на границу са Јужном Корејом распоредити додатне оружане снаге и ново наоружање, дан након што је Сеул суспендовао дио војног споразума између двије Кореје у знак протеста због недавног сјевернокорејског лансирања сателита.

Сјевернокорејско Министарство одбране саопштило је да ће обновити све војне мјере које су обустављене на основу договора са Јужном Корејом из 2018. године, а који је био осмишљен ради деескалације тензија на граници.

"Од сада војска неће бити везана за војни споразум између Сјеверне и Јужне Кореје. Повући ћемо војне кораке предузете ради спречавање војних тензија и сукоба у свим секторима, укључујући копно, море и ваздух и распоредићемо додатне оружане снаге и нове врсте војне технике у региону дуж линије раздвајања", наводи се у саопштењу, преноси сјевернокорејска новинска агенција КЦНА.

Објављен снимак аутомобила прије експлозије на граници САД и Канаде

Објављен снимак аутомобила прије експлозије на граници САД и Канаде

Након два неуспјела покушаја, Сјеверна Кореја је недавно у орбиту послала сателит, што је изазвало негодовање Јужне Кореје и Јапана.

Јужнокорејска војска је саопштила да су Сеул, Јапан и Америка координисали положај борбеног система "аегис" како би пратили лансирање и размјењивали податке.

Осим тога, амерички носач авиона "Карл Винсон" стигао је у луку Бусан у Јужној Кореји.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм