Ким Јонг Ун надгледао

Сјеверна Кореја тестирала нову крстарећу ракету

  • Извор: Анадолија
  • 29.01.2024. 12:27

Сјеверна Кореја је у понедјељак саопштила да је лидер Ким Јонг Ун надгледао тестно испаљивање новоразвијене стратешке крстареће ракете Pulhwasal-3-31 лансиране из подморнице током викенда.

"Крстареће ракете летјеле су небом изнад Источног мора 7,421 секунду и 7,445 секунди да би погодиле мету на оствру", објавила је државна новинска агенција КЦНА.

Тестно лансирање није утицало на безбједност сусједне земље и нема никакве везе са регионалном ситуацијом, наводи се у извјештају и додаје да је Ким изразио "велико задовољство" због резултата теста.

Ким је рекао да је "нуклеаризација морнарице хитан задатак и кључни захтјев за изградњу државних нуклеарних стратешких снага".

Сјевернокорејски лидер је такође разговарао о питањима везаним за изградњу подморнице на нуклеарни погон и других ратних бродова новог типа и “назначио хитне задатке које требају извршити релевантни сектори и државне мјере које треба предузети, те донио важан закључак о начинима њихове имплементације“.

Извјештај је дошао дан након што је војска Јужне Кореје саопштила да је открила како Сјеверна Кореја испаљује више крстарећих пројектила изнад вода у близини источне луке Синпо.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм