"САД да се не мијеша"

Сјеверна Кореја запријетила: То би значило објаву рата!

  • 02.12.2023. 10:04

Сјеверна Кореја је запријетила да ће неутралисати америчке сателите ако се Сједињене Државе буду мијешале у њене свемирске активности, преносе "РИА Новости".

"Сјеверна Кореја је саопштила да ће свако мијешање у рад њених сателита сматрати објавом рата. Као одговор на било какво мијешање САД у свемирске активности, елиминисаће америчке извиђачке сателите", наводи се у саопштењу.

Ових пет избора у 2024. године ће обликовати свјетски поредак

Ових пет избора у 2024. године ће обликовати свјетски поредак

Претходно је Корејска централна новинска агенција (КЦНА) извјестила да је Државна генерална управа за ваздухопловну технологију предала сјевернокорејском лидеру Ким Џонг Уну неколико недавних сателитских снимака америчких војних база у Калифорнији и Јапану.

Како је наведено, Ким је прегледао и сателитске фотографије Рима снимљене 25. новембра и ваздушне базе Андерсон снимљене изнад Гуама на Пацифику.

Руска ваздушна одбрана још јача: Стигла нова серија ловаца!

Руска ваздушна одбрана још јача: Стигла нова серија ловаца!

Крајем новембра Пјонгјанг је саопштио да је успјешно лансирао ракету-носач са извиђачким сателитом. Наводи се да је ракета-носач Чолима-1 послала сателит Малигјонг-1 у орбиту. Он је лансиран са полигона Тонгчанг-ни, док га је пратио сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун.

То је потврдило Министарство одбране Јужне Кореје, иако је војска напоменула да "сумња да је способна да обавља извиђачке функције", преноси РТ.


Пратите нас и путем Вибера