Републикански кандидат

Скандал у САД: Ники Хејли варала супруга током гувернерске кампање

  • Извор: Новости.рс
  • 20.01.2024. 17:48

Ники Хејли, која води трку са Доналдом Трампом за кандидата републиканаца на америчким предсједничким изборима, варала је свог супруга Мајкла, тврди британски Дејли мејл.

Она је према наводима листа слагала америчку јавност кад је 2008. године током своје гувернерске кампање порицала да је имала двије ванбрачне афере. Дејли мејл наводи да су Вил Фолкс (49) и Лари Марчант (61) потписали изјаве под заклетвом 2010. године у којима се наводи да су имали сексуални однос са тадашњим послаником Јужне Каролине прије него што је постала гувернерка.

Хејли (51) је тада негирала оптужбе и тврдила да је “100 одсто вјерна” оцу своје двоје д‌јеце са који је у браку 28 година. Мајора Мајкла Хејлија, који је 2012. био распоређен у Авганистану у саставу Националне гарде, политичарка сада често наводи као разлог за своју предсједничку кандидатуру, преносе Новости.

Више извора тврди за Дејли мејл да су најближи свјесни Хејлиног невјерства као посланика у Јужној Каролини – укључујући приче о састанцима на задњем сједишту њеног уатомобила и плеса у крилу њених љубавника у баровима, али и ноћима проведеним заједно у дуплексу у Колумбији у Јужној Каролини.

Хејли није одговорила на захтјев Дејли мејла за коментар.

Информација се појавила док се Хејли припрема за предизборе у Њу Хемпширу 23. јануара и борбу за освајање другог мјеста у трци за републиканског председничког кандидата након што је Рон ДеСантис осигурао два поена предности у односу на њу на унутарстраначким изборима у Ајови у понедељак.

Фолкс је у изјави из 2010. године навео да се са Хејли упустио у неприкладну физичку везу која је укључивала бројне случајеве неприкладног сексуалног контакта. Рекао је да је први пут пољубио Хејли у аутомобилу почетком 2007. године и да је имао редовне састанке са њом у свом стану у центру Колумбије. Написао је да је раскинуо са Хејли у јуну 2007. године кад је почео да излази са женом коју је оженио следеће године.

Марчант је под заклетвом написао изјаву имао сексуалне односе са Хејли у њеној хотелској соби на конференцији у Солт Лејк Ситију у јуну 2008. године.

– Хејли и ја смо се након заједничке вечере и пића са осталим учесницима конференциј вратили у њену собу где смо имали сексуални однос. Тамо сам провео остатак вечери. Изашао сам из њене собе око 6 ујутро. Јавно сам се огласио по овом питању тек након што су ме контактирали медији и након што сам чуо представницу Хејли да тврди да је била 100 посто верна свом мужу као одговор на тврдње Фолка – навео је Марчант.

Лобиста Колумбије, који је у то вријеме био ожењен, развео се 2013. године, а његова супруга је у судским документима цитирала аферу Хејли.

Извор Дејли мејла наводи да су блиски сарадници знали за аферу и да су се Хејли и Марчант касно састајали у његовој канцеларији. Други истакнути републиканац из Јужне Каролине рекао је да је редовно виђао њен аутомобил испред Фолксовог дуплекса у Колумбији.

Додао је да Хејли није крила своје наводне романсе.

– Лично сам је видео како сједи у Ларијевом крилу. Много људи ју је вид‌јело како сједи у његовом крилу – наводи извор.

Трећи свједок, један од Хејлиних бивших запослених у кампањи, рекао је за Дејли мејл да нико од њих сумњао у природу њене везе са Фолксом и Марчантом. Четврти извор, високи политички званичник у Јужној Каролини, тврди да су му један двојице политичара, не неводећи који, признао да је имао секс са Хејли у њеном аутомобилу на паркингу ресторана.

Тврдње о невјерству Хејли први пут су јавно изнесене током њене кампање за гувернера 2010. године. Скандал није успио да угуши њену кампању. Хејли је била гувернерка до 2017. године кад је постала амбасадор у Уједињеним нацијама под Трамповом администрацијом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.