Slučaj iz 2006. godine

Slučaj koji je šokirao SAD: Na ispitivanju tvrdio policiji da je upucan u glavu, poslije svi ostali u šoku

  • Извор: АТВ
  • 13.07.2023. 22:16

Slučaj iz 2006. šokirao je Ameriku kada je tada 21-godišnji Rajan Voler priveden zbog sumnje da je usmrtio svoju tadašnju djevojku Heder Kvan.

Sam slučaj i nije toliko privukao pažnje kao ono što će se desiti nekoliko sati kasnije.

Par je bio prozvan na božićnu proslavu. Međutim, nisu se pojavili što je njihovim najbližima bilo dovoljno da pozovu policiju. Tog 23. decembra 2006. godine policija u iznajmljenom stanu u Finiksu zatiče mrtvu Heder i polusvjesnog Rajana.

Umjesto bolnice i doktora, privode ga u stanicu na ispitivanje. Rajan je u tom trenutku važio za glavnog osumnjičenog u slučaju ubistva svoje djevojke Heder.

Šokantnije od čitave ove priče je video snimak koji u trajanju od sat i pet minuta, na kojem se vidi Rajan kako sjedi u sobi za ispitivanje.

U počeku se vidi mladić koji je očigledno pretučen, sa modricama ispod očiju i ponašanju kao kod omamljene osobe. Nekoliko puta do dolaska policajca koji je vodio slučaj, Rajan je položio glavu na sto i pokušao zaspati.

Kada se policajac napokon pojavio, Rajan je držao noge na stolu, ali je inspektor zatražio da ih spusti i počeo sa ispitivanjem. 

Ispitivanje je teklo dosta zbunjujuće, a inspektor je mislio da Rajan ili laže ili je konzumirao nedozvoljene supstance. Iako svjestan nekih stvari, teško je odgovorio koju je školu završio kao i kojom ocjenom. Samo je ponavljao da želi ići kući i leći spavati.

Uprkos masnicama koje je Rajan imao na licu, detektiv ga je ispitivao. Čak ni kada se nije mogao sjetiti kako mu se djevojka preziva, detektiv je više djelovao ljut zbog "neiskrenosti".

Na kraju je upitao Rajana: Šta ti se dogodilo sa licem? Na to je Rajan odgovorio samo da ne zna.

"Ne znaš? Rekao si policajcu prije da te je neko udario? Ne sjećaš se? Sjećaš li se ko te je udario?", pitao je inspektor.

"Mislim da je Heder. Bila je nezgoda. Udarila me je slučajno. Pomagala je Kristini sa nečim, ne znam", rekao je Rajan što nije bilo smisleno za zdravu osobu jer nikakva Kristina nije živjela u njihovom stanju.

Raste ogorčenost poslije presude:

Raste ogorčenost poslije presude: "Dodirivanje kraće od 10 sekundi nije zločin"

Detektiv je nastavljao tražiti odgovore, a onda se u jednom trenutku Rajan malo pribrao i ispričao šta se dogodilo.

"Ne znam... Ne sjećam se... Došao je Riči i njegov otac... Imali su revolvere i upucali su nas", jedva je izgovorio.

"Oboje su vas upucali? Gdje su tebe upucali?", upitao je policajac.

"Upucali su me u oko".

"Upucali su te u oko? Revolverom? Da su te upucali u oko revolverom, ne bi pričao sada sa mnom. Bio bi mrtav", rekao je opravdano zbunjen policajac.

Rajan je govorio da ni njemu nije jasno, ali da samo želi otići spavati.

Nakon 40 minuta ispitivanja policajac je prišao Rajanu da ga pogleda. Kada je vidio, samo je ustao i napustio prostoriju. Nakon nekoliko minuta se vratio i rekao mu da ga vode u bolnicu, a ubrzo je stiglo i vozilo Hitne pomoći.

Rajan je bio ranjen u glavu, metak je ušao kroz oko kao što je i rekao, ali, ostao je živ. Čak ni policajac nije toliko pogriješio, jer je Rajanovo preživljavanje više-manje nerealno.

Metak mu je probušio mozak, što je dovelo do teških napada i trajnog sljepila. Njegovo zdravlje je nastavilo da se pogoršava.

Rajan Voler je preminuo zbog komplikacija koje su nastale usled prostrelne rane koju je zadobio u decembru 2006. Kašnjenje u dobijanju odgovarajuće medicinske pomoći je možda doprinelo ozbiljnosti njegovih zdravstvenih problema, što je na kraju dovelo do njegove smrti.

Život Rajana Volera prekinut je 20. januara 2016. zbog konačnog napada izazvanog metkom koji mu je oštetio lobanju i probušio mozak.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.