Због сексуалног злостављања

Шпански бискупи упутили извињење након извјештаја: То боли

  • Извор: Агенције
  • 31.10.2023. 08:42

Шпански бискупи упутили су извињење након извјештаја у којем се процјењује да је више од 200.000 малољетника сексуално злостављано од стране римокатоличког свештенства у земљи од 1940. године, преноси АФП.

Међутим, Шпанска бискупска конференција је саопштила да бројке које се спомињу у извјештају независне комисије “не одговарају истини”.

Документ који је објављен у петак не наводи конкретан број жртава злостављања, али наводи да је анкета у којој је учествовало више од 8.000 људи показала да је 0,6 одсто одрасле популације Шпаније рекло да је претрпјело сексуално злостављање од стране свештенства када су били дјеца. Са популацијом од око 39 милиона људи, то би чинило око 230.000 жртава.

Изабрана Влада Црне Горе, Спајић очекује пун мандат

Изабрана Влада Црне Горе, Спајић очекује пун мандат

У саопштењу објављеном након ванредне скупштине одржане ради оцјене извјештаја, на конференцији је наведено “Присутни бискупи су изразили бол због штете коју су неки чланови Цркве нанијели сексуалним злостављањем и поновили свој захтјев за опрост од жртава.”

– Злоупотребе почињене у Цркви боле. Изненађујућа је и екстраполација направљена од података добијених у анкети приложеној уз извјештај – додаје се.

– Они не одговарају истини нити представљају групу свештеника и вјерника који раде лојално и предано својим животом у служби краљевства – додаје се.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.