Србин ухапшен у Шпанији због кријумчарења 2,3 тоне кокаина

  • Извор: н1инфо.рс
  • 14.02.2024. 22:06

Припадници шпанске полиције ухапсили су групу осумњичену за трговину кокаином на броду који је пловио из јужне Америке, након што је један од њих, српске националности, пуцао и убио једног од чланова посаде, а преостале особе узео као таоце, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Шпаније.

Како се наводи у саопштењу, члан посаде српског поријекла је, да би преузео контролу над чамцем, упуцао једног од мушкараца и касније бацио његово тијело у море, док је осталих осам отео.

"За мање од 12 сати на тачку у Атлантику на којој се налазио брод стигао је интервентни тим који је послије вишечасовних преговора на отвореном мору успио да ухапси киднапера и осталих осам чланова посаде", наводи се у саопштењу.

Како додају, операција, која се одиграла прошлог новембра и остала у строгој тајности, почела је када су агенти спроводили истрагу о криминалној организацији која је намјеравала да у Шпанију из Јужне Америке унесе 2.3 тоне кокаина тегљачем.

Истражитељи су сазнали да ће дрога бити пребачена на мањи брод, у непосредној близини Канарских острва, па је припремљен заједнички уређај са Службом царинског надзора за задржавање чланова посаде и заплијену дроге. Чланови овог заједничког тима успјели су да идентификују матични брод "Сеа Парадисе" који је чекао други брод за пребацивање дроге.

"Неколико сати прије планираног укрцавања, агенти су сазнали да је један од чланова посаде тегљача, српског поријекла, отео остатак посаде. Штавише, да би преузео контролу над чамцем, киднапер је упуцао једног од мушкараца и касније бацио његово тијело у море“, стоји у саопштењу, преноси "Н1".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: