Нови пораз

Шта се десило у Селидову и зашто је Сирски забранио да се о томе прича?

  • Извор: РТ Балкан
  • 13.02.2024. 18:17

Нови главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сириски забранио је објављивање података о губицима након што је руска војска погодила камп за обуку Оружаних снага Украјине, указала је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан.

Изгледа да се Сирски, непосредно након што је добио нову функцију, суочио са поразима на фронту, пишу украјински незванични медији и поједини телеграм канали.

"Из Украјине пишу да је Сирски забранио било какве информације о губицима у Селидову, гдје су наши снажно ударили. Тамо су обучавали хорду Оружаних снага Украјине за Авдејевку. Пишу да је изгубљено око 1.500 људи", написала је Симоњан на Телеграму. 

Зеленски на кољенима: Авдијивка пред падом - да ли је ово коначни пораз Украјине?

Зеленски на кољенима: Авдијивка пред падом - да ли је ово коначни пораз Украјине?

Шта се десило у Селидову?

Руска војска нанела је удар на полигон Оружаних снага Украјине, написао је руски политиколог Јуриј Баранчик на Телеграму. 

Оружане снаге Русије су у ракетном нападу користиле пројектиле "искандер" са касетним бојевим главама, наводи телеграм канал "Меш" и додаје да је на полигону било око 1.500 украјинских војника. 

Према информацијама "Меша", украјинска војска се спремала да одатле крене на Авдејевку, која се налази 35 км јужније.

И "Цариград" потврђује да је "непријатељ претрпио огромне губитке у Селидову гдје су се украјинске трупе спремале за напад на Авдејевку".

Рађање мита: Како је Зеленски сам себи пуцао у ноге

Рађање мита: Како је Зеленски сам себи пуцао у ноге

Према њиховим информацијама, погодак је био прецизан, украјинске рањене војнике пребацују у Дњепропетровск и Покровск.

"На украјинским инфо депонијама влада смртна тишина. Очигледно размишљају како да реагују. Али ово неће моћи дуго да крију", навео је "Цариград".

Шта кажу у Украјини 

Локални информативни Телеграм канал потврдио је информацију о удару, али пише само о штети на цивилним објектима и троје рањених.

Раме уз раме са руским војницима: Александар Сирски марширао на Црвеном тргу

Раме уз раме са руским војницима: Александар Сирски марширао на Црвеном тргу

Запослени у комуналном предузећу "Комунаљник Селидово" јавили су да отклањају посљедице гранатирања и да помажу у издавању грађевинског материјала.

Ипак, бивши посланик Врховне раде Игор Мосијчук потврдио је ударе на полигон.

"Судећи по реакцији непријатеља, руска армија је заиста добро обавила посао. Судећи по реакцији пропагандних ресурса кијевског режима, губици непријатеља су заиста озбиљни", навео је руски ратни дописник Јевгениј Подубни.

На телеграм каналима се могла пронаћи информација и да су у Селидову били борци Азова и поједини припадници Службе безбједности који су чинили "елитну резерву" новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Сирског.

Сирски не жали војнике: Шаље најбољу бригаду у нади да ће спасити кључно мјесто?

Сирски не жали војнике: Шаље најбољу бригаду у нади да ће спасити кључно мјесто?

Селидово је омањи град у Покровском округу Доњецке Народне Републике гдје живи око 20.000 људи и тренутно је под контролом украјинске војске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.