Велика Британија

Стиже "крвава киша“ - ево шта је то

  • Извор: Курир
  • 08.04.2024. 12:50

Олуја Кетлин бјесни у Великој Британији од четвртка, а метеоролози најављују јак вјетар, "крваву" кишу и поплаве током наредних дана.

Временски феномен који језиво звучи је заправо када киша изгледа црвено или браон, због прашине црвене боје или честица помијешаних са водом, која често долази из Сахаре.

Ник Финис, метеоролог из Њудера, рекао је: "Осјећам се као да смо кажњени од стране метеоролошких богова. Послије Кејтлин, још једна олуја ће се догодити у понедјељак."

Фармери у Српској морају поштовати мјере да би се куга држала под контролом

Фармери у Српској морају поштовати мјере да би се куга држала под контролом

Француска национална метеоролошка служба назвала је овај нови талас влажног и вјетровитог времена Пиерик, која доноси пријетеће облаке и насилне олује до 130 километара на сат, а у сјеверну Француску ће доћи почетком ове недјеље.

С обзиром на то да ће југозападну обалу Енглеске ове вечери захватити вјетрови брзином од 120 километара на сат, жуто упозорење на временске прилике на снази је од 18 до шест сати ујутро, пише "Курир.рс".

Три нова жута временска упозорења ступају на снагу сутра. Они укључују један за кишу у централној Шкотској од један ујутро до 18 часова, а цијелу земљу очекују падавине. Друго жуто упозорење за вјетар широм западне обале Енглеске на снази је од један до 15 часова, са снажним ударима вјетра на обале југозападног Велса.

Послије олујног вјетра слиједи невјероватан феномен - "крвава" киша.

Крваву кишу може бити тешко дефинисати, али метеоролози кажу да је то киша помијешана са пијеском из Сахаре коју је олуја донијела до Велике Британије.

Сав овај пијесак и прљавштина боје кишу у "црвено".

Метеоролог Марко Петања рекао је: "Ако примијетите да вам прозори изгледају прљаво након кише, то би могле бити наслаге прашине у Сахари."

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм