"Vratite nam naš novac"

Sukob radnika koji su proizvodili testove na koronu sa policijom - bacali sanduke, stolice

  • Извор: Агенције
  • 09.01.2023. 09:01

Radnici su se sukobili s policijom u fabrici opreme za testiranje na koronu u Kini, pokazali su snimci objavljeni na društvenim mrežama.

Protesti su započeli u subotu nakon iznenadne najave otpuštanja i sporova oko plata u jugozapadnom gradu Chongqingu. Neki su snimci snimljeni u firmi Zybio, specijalizovanoj za vitro dijagnostičke reagense i opremu.

Kineski kraj politike nulte zaraze virusom korona doveo je do smanjenja zahtjeva za negativnim rezultatima testova u cijeloj zemlji.

Na jednom videu moglo se vidjeti stotine radnika kako se okupljaju ispred fabrike, a neki od njih viču: "Vratite nam naš novac!" Kutije s priborom za testiranje antigena mogle su se vidjeti razbacane po tlu.

Neki snimci sugerišu kako su kasnije tokom noći neki demonstranti bacali stolice, sanduke i saobraćajne čunjeve na grupu interventne policije raspoređene na mjestu događaja, prisiljavajući policajce na povlačenje, prenosi BBC.

Postovi na internetu navode da su protesti započeli u subotu ujutro, kada je radnicima rečeno da su otpušteni i da plate neće biti onakve kakve su im obećane.

Тагови: