Бивши савјетник

Све већи раздор у Кијеву: Покренут кривични поступак против Арестовича

  • Извор: РТ Балкан
  • 16.11.2023. 17:13

Против Алексеја Арестовича, бившег савјетника кабинета Зеленског, покренут је кривични поступак, објавила је посланица украјинске Раде Наталија Пипа на Фејсбуку.

Медији преносе да није наведено по ком основу је поднесена тужба овај пут, јер се зна да је један кривични поступак већ покренут против Арестовича.

Ништа од

Ништа од "сребрног метка" за контраофанзиву, Украјинцима не значе амерички "абрамси"

Прошли пут, подсјетимо, Кијев је кривични поступак покренуо у октобру ове године. Тада је то учињено због тога што је Арестович наводно жене називао "бићима која желите да задавите", како је то пренио ТАСС.

Арестович је, подсјетимо, у јануару ове године дао оставку након што је "узнемирио" украјинску јавност информацијом да је једна од зграда у граду Дњепру експлодирала због ракете коју су оборили украјински ПВО системи. Тиме је, заправо, поручио да до експлозије нису довеле руске снаге, као што је то тврдио Кијев, већ да је била у праву Москва, која је рекла да није крива за напад.

Након што се извинио свима онима који су били "погођени" његовом изјавом, Арестович је поднео оставку.

Зеленски против Залужног: Рат постаје отворен, мајор прва жртва?

Зеленски против Залужног: Рат постаје отворен, мајор прва жртва?

Од тада, више пута је јавно иступао и говорио против предсједника Украјине Владимира Зеленског, али и демантовао да је на фронту за Украјину све у реду. Тако је од особе која је на почетку украјинско-руског сукоба ентузијастично вјеровала у украјинску побједу, постао један од оних који се усудио да јавности каже нешто другачију причу.

Наиме, изјавио је да кијевски режим не жели да каже народу праву истину да неће бити никаквог повратка на границе из 1991. године, и да "Крима неће бити у скорије вријеме", јер ће бити само "одбрана, крв, зној и сузе", преноси РТ Балкан.

Јавно је рекао и да сматра да кијевски режим води земљу у катастрофу. 

Украјинског предсједника окарактерисао је као диктатора којег су сви напустили и који блудничи у својој фантазији, јер је неспособан да се суочи са истином. Поручио је и да није требало дехуманизовати Русе, противио се нападима на канонску Украјинску православну цркву, а признао је и да је Украјина планирала убиство начелника руског Генералштаба Валерија Герасимова. 

Ипак, Украјина, чини се, није једина која је незадовољна Арестовичем. 

И Русија је недавно расписала потјерницу за њим. Према писању медија, против њега је и Москва покренула кривични поступак. Зна се и да се његово име налази на списку екстремиста и терориста Министарства унутрашњих послова Русије. 


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм