Чак и западни медији пишу о томе

Зеленски против Залужног: Рат постаје отворен, мајор прва жртва?

  • 07.11.2023. 11:04

Синоћ је шеф кијевског режима Владимир Зеленски једноставно отказао изборе у Украјини, али то скоро нико није приметио, зато што је истовремено са његовим говором на периферији Кијева одјекнула необична експлозија која је заглушила све остале вести: баш на рођендан, под чудним околностима, погинуо је од експлозије бомбе мало познати мајор Генадиј Частјаков, пишу "РИА Новости".

Чинило би се да се за данашњу Украјину није догодило ништа необично. Још једна  од много експлозија, још једна погибија официра Оружаних снага Украјине, а у позадини погибије десетина милитаната из елитне 128. бригаде, то дјелује као обичан догађај, преноси РТ Балкан

Рођендански поклон

Рођендански поклон "убио" помоћника главног команданта украјинске војске

Како се истиче, пикантно је то што је Частјаков био лични помоћник и пријатељ главнокомандујућег Оружаних снага генерала Валерија Залужног, а занимљиво је како је одмах након његове смрти избио рат нарација у информативном простору између тимова Зеленског и Залужног.

Одбројани дани Зеленском

Одбројани дани Зеленском

Полиција, коју контролише украјински предсједник, одмах је покушала да представи експлозију у елитном кијевском насељу Чајки као несрећу, односно као резултат "непажљивог руковања муницијом". Одмах се појавила и изјава самог Залужног да је у једном од поклона експлодирала непозната експлозивна направа. И овдје одједном видимо "обиљежје" украјинских специјалних служби, које су на исти начин извеле терористички напад на руског блогера Владлена Татарског у Санкт Петербургу. 

Иначе, на ту сличност скренуо је пажњу и британски лист "Гардијан".

Зеленски одбацио могућност мировних преговора с Русијом

Зеленски одбацио могућност мировних преговора с Русијом

Са друге стране, помиње се начелник МУП-а Украјине Игор Клименко који тврдоглаво инсистира на томе да је његов колега Частјакову дао флашу вискија заједно са шест бомби "новог западњачког стила", које је помоћник Залужног заменио за "чаше". 

Украјински медији, које контролише Зеленски, одмах су почели да одбацују ту конкретну верзију, наводећи да је Частјаков преминуо "од посљедица несреће са вјероватноћом од 99,9 одсто". 

Западни медији о "растућем рату између украјинског предсједника и генерала" 

Међутим, канал бившег предсједника Петра Порошенка, који већ постепено тестира своје изборне шансе, и даље инсистира на Залужнијевој верзији.

"Да није трагично, било би комично": Урсула Зеленском - "Одличан напредак ка придруживању ЕУ"

Руски медиј наводи, да без обзира шта се заправо крије иза смрти личног помоћника главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, видимо да се око експлозије развијају озбиљне страсти. Није случајно да су западни медији, пишући о тој трагедији, директно повезивали то са растућим ратом.

Тако је "Вашингтон пост" подсјетио читаоце да "многи сматрају украјинског предсједника Владимира Зеленског и Залужног за политичке ривале, а да је посљедњих дана тај наводни раскол добио више пажње након што је Залужни написао чланак у "Економисту" да је "украјински сукоб дошао у ћорсокак".

Овенс: Зеленски је корумпирани диктатор

Овенс: Зеленски је корумпирани диктатор

И заиста, гледајући тај "окршај" између тимова два Зеленског и Залужног, стиче се утисак да отворени спор између њих постаје све жешћи и да је већ изашао из оквира објављивања у западним медијима који су се појавили прошле недјеље. 

С тим у вези, постаје сумњиво да ће ико у Украјини уопште жељети да зна истину о околностима смрти мајора Частјакова, јер у условима политичке конкуренције Зеленског и Залужног, истина никоме није потребна.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.