Njemačka

Tajno snimili brutalno mučenje životinja u laboratoriju, vrište od bolova

  • 15.10.2019. 15:09

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci brutalnog mučenja majmuna u Njemačkoj.

Snimljeni majmuni služe za testiranje otrova u laboratorijima u pokrajini Donja Saksonija na sjeveru Njemačke.

Na snimcima se vidi kako su majmuni testirani u užasnim uslovima. Životinje su vezane metalnim obručima i držani u malenim kavezima, gdje vrište od bolova. Otkrili su ih borci za prava životinja. Osim majmuna, navodno se još testiraju i mačke, psi i zečevi.  

"Životinje su još mahale svojim repovima kada su odvođene na ubijanje. Majmuni su imali najgori tretman. Radnici koji tamo rade nisu obučeni za njegu životinja", rekli su borci za prava životinja. 

Kako piše britanski "Metro", mačke u laboratorijima primaju i do 13 injekcija dnevno. Aktivisti za prava životinja pozivaju na pooštravanje zakona.  

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.