Oglasio se prvi put nakon odlaska sa Foksa

Taker Karlson udario na medije i establišment: Debate nebitne i glupe, ključne teme se ne pominju!

  • 27.04.2023. 14:23

Taker Karlson je objavio svoj prvi video nakon rastanka sa Foks njuzom, rekavši da istinska debata o glavnim pitanjima jednostavno „nije dozvoljena“ u američkim medijima.

U snimku koji je objavljen na Tviteru u srijedu uveče, bivši voditelj Foksa je održao monolog sličan onom koji se čuo u njegovoj dugogodišnjoj emisiji, ‘Tucker Carlson Tonight’, čak je postavio vidio kako bi se poklopio sa njegovim prethodnim terminom.



Iako se ranije ove nedjelje nije direktno osvrnuo na svoje prijavljeno otpuštanje iz Foks njuza, Karlson je krenuo u oštre kritike američkih mejnstrim medija, rekavši da je većina diskusija u TV emisijama „nebitna” i „nevjerovatno glupa”, dok se ključne teme ne pominju.

„Neosporno velike teme, one koje će definisati našu budućnost, praktično se uopšte ne diskutuju – rat, građanske slobode, nova nauka, demografske promjene, korporativna moć, prirodni resursi. Kada ste posljednji put čuli legitimnu debatu o bilo kom od tih pitanja?” rekao je. “Prošlo je dosta vremena; takve debate nisu dozvoljene u američkim medijima.”

Razlaz Foks njuza sa Takerom Karlsonom i CNN-a sa Donom Lemonom: Šta se dešava sa američkim medijima?

Razlaz Foks njuza sa Takerom Karlsonom i CNN-a sa Donom Lemonom: Šta se dešava sa američkim medijima?

On je dalje tvrdio da su obe glavne političke stranke u SAD „postigle konsenzus o tome šta im koristi“ i da sada „aktivno dogovaraju“ kako bi prekinule smislenu diskusiju, rekavši da je američki establišment „odustao od ubjeđivanja“ i da sada „pribjegava na silu” uz sve veću cenzuru.

„Odjednom, Sjedinjene Države veoma liče na jednopartijsku državu“, nastavio je Karlson. „To je depresivna spoznaja, ali nije trajna. Naše sadašnje stanje neće potrajati… Ovaj trenutak je suviše smiješan da bi se nastavio, tako da neće.”

Akcije Foksa pale nakon razlaza sa Karlsonom

Akcije Foksa pale nakon razlaza sa Karlsonom

Karlsonov odlazak sa Foksa u ponedjeljak bio je velika potresa za izdanje, pošto je njegova emisija u udarnom terminu dugo bila jedna od najbolje ocijenjenih programa na kablovskim vijestima. Uprkos izvještajima da je smijenjen, Foks je rekao da su se „složili da se raziđu“ i nije ponudio dalje objašnjenje za odluku, koja je već izazvala pad rejtinga i tržišne vrijednosti kompanije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.