Поново

Тенкови ушли у појас Газе

  • Извор: Б92
  • 27.10.2023. 08:34

Израелска војска протекле ноћи поново послала тенкове и војнике у појас Газе да нападну оперативце и циљеве исламског екстремистичког Хамаса.

Како је војска навела, у рацији, другу ноћ заредом, крај кварта Шуђаија у источном дијелу Газа Ситија учествовале су пјешадијске јединице, те оклопне и друге јединице уз подршку дронова и борбених хеликоптера.

Артиљеријски и удари из ваздуха изведени су на циљеве Хамаса, укључујући мјеста одакле се испаљују навођене противтенковске ракете и командне центре.

Ако је ово разлог, Блиски исток чека рат неслућених размјера

Ако је ово разлог, Блиски исток чека рат неслућених размјера

Сви припадници израелских снага вратили су се послије неколико сати и рањених није било.

Ове рације, како је најављено, претходе широј копненој офанзиви.

Израелски војни портпарол Даниел Хагари изјавио је синоћ да ће се копнени упади наставити док се припремају наредне фазе рата против Хамаса.

Он је рекао да израелска војска наставља да напада Газу из ваздуха и са мора и да је фокусирана на убијање високих командира Хамаса и уништење исфраструктуре те организације.

Будно се прати ситуација у БиХ након велике полицијске рације

Будно се прати ситуација у БиХ након велике полицијске рације

Министар одбране Израела Јоав Галант је оцијенио да су наступили "одлучујући тренуци", те да се ратује за кућу и да ће се извојевати побједа, пренијели су израелски медији.

"Додатни кораци у рату ће такође доћи, ми стварамо услове за њих и извешћемо их", рекао је Галант и навео да ће се уложоти "врхунски напор" да се врати више од 200 талаца које држе екстремисти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.