Бивши амерички предсједник

Трамп: 100 одсто шанси за терористички напад у САД

  • Извор: СРНА
  • 28.01.2024. 10:52

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп сматра да постоји 100 одсто шанси да ће се у Сједињеним Државама догодити терористички напад због великог броја илегалних имиграната.

"Наша земља иде у пакао због неспособних или лоших људи. Терористи пристижу неконтролисано из цијелог свијета... И постоји 100 одсто шанса да ће доћи до великог терористичког напада у САД", рекао је Трамп на предизборном скупу у Невади.

Трамп је велики дио говора посветио ситуацији на јужној америчкој граници са Мексиком, поново обећавши да ће "покренути највећу операцију депортације у Америци", преноси Ројтерс.

Према истраживањима јавног мњења, проблем имиграција и ситуација на јужној граници, коју је од када је садашњи амерички предсједник Џозеф Бајден преузео дужност 2021. године прешао рекордан број миграната, представљају једно од главних питања на овогодишњим предсједничким изборима у САД.

Трамп је раније изнио своје противљење нацрту споразума о граници о којем се преговара у америчком Конгресу, а који је Бајден описао као "најчвршћи и најправеднији" низ могућих реформи, који ће, ако буде усвојен, омогућити предсједнику да у ванредним околностима затвори границу.

"Лош договор о граници гори је од тога да нема никаквог", написао је Трамп на друштвеној мрежи. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)